Mercedes la SEMA 2008: 4 concepte pentru GLK
02.11.2008
        
Distribuie acest articol!   

Pentru SEMA Show, unul dintre cele mai importante evenimente de tuning, la nivel mondial, Mercedes-Benz a pregatit o prezentare neconventionala, denumita Tuner Challenge. Inaintea evenimentului de la Las Vegas, constructorul din Stuttgart a anuntat un concurs pentru firmele de tuning, avand ca “model” noul SUV compact GLK-Class.

Cele mai reusite patru creatii vor fi prezentate la SEMA Show 2008: Widestar, GLK Urban Whip, GLK Pikes Peak Rally Racer si GLK Rock Crawler. Mercedes-Benz a pus la punct si un sistem de votare a celui mai inspirat model de tuning, sistem la care este invitat sa participle publicul de la SEMA. Castigatorul va fi anuntat pe 2 decembrie.

GLK Pikes Peak Rally Racer este creatia celor de la RENNtech, din Lake Park, Florida. Ei s-au inspirat din lumea curselor, cu trimitere la legendara intrecere montana de la Pikes Peak. In aceasta versiune, GLKdispune de propusie hibrida.

GLK Widestar este creatia celor de la BRABUS, un celebru tuner german cu sediul la Bottrop. GLK este prezentat ca un model de inalta performanta, gata sa intre in productie in aceasta versiune exclusivista.

GLK Urban Whip reprezinta viziunea celor de la Boulevard Customs, din St. Petersburg, Florida. SUV-ul a castigat, in aceasta versiune, foarte mult la capitolul robustete si masivitate, un alt punct forte fiind sistemul de entertainment instalat la bord.

GLK Rock Crawler poarta semnatura celor de la Legendary Motorcar Company, din Ontario, Canada. Venind din aceasta tara, este, in mod evident, un model “cu muschi”, gata sa infrunte cele mai vitrege conditii meteo si cele mai mari troiene de zapada.

Cei de la Boulevard Customs, Legendary Motorcar si RENNtech au folosit versiunea de serie GLK350 cu motor V6 de 3.5 litri (272 CP), in timp ce BRABUS a optat pentru un diesel, GLK 320 CDI 4MATIC. Toate versiunile au transmisie 7G-TRONIC (7 trepte, automata).

Distribuie acest articol!