Noi detalii despre viitorul Rolls-Royce RR4
23.03.2009
        
Distribuie acest articol!   

Rolls-Royce a prezentat noi detalii referitoare la viitorul model de serie cunoscut sub numele de cod RR4. Mai mic decat Phantom, acesta va fi derivat din conceptul 200EX, prezentat la inceputul acestei luni, la Salonul de la Geneva. In asteptarea versiunii de serie, modelul experimental 200EX se afla intr-un turneu mondial, in cadrul caruia este prezentat clientilor potentiali si presei. In acest context, noile detalii au fost furnizate de Tom Purves, CEO la Rolls-Royce, la un eveniment organizat la New York.

Viitorul RR4 va fi propulsat de un nou motor V12 de 6,6 litri, care va dezvolta 507 CP. Acesta va fi cuplat la o cutie de viteze automata, in 8 trepte. Asadar, aceeasi arhitectura ca la Phantom, insa, spre deosebire de acesta, care are un motor aspirat, in cazul lui RR4 va fi vorba de un turbo.

Rolls-Royce promite sa revina cu noi detalii, in urmatoarele luni, inainte de lansarea lui RR4, programata spre finele acestui an. Pana atunci, turneul mondial al conceptului 200EX mai are programate escale la Singapore, Miami, Los Angeles, Londra si Cannes.

Distribuie acest articol!