Skoda vrea un coupe sport cu 5 usi
09.07.2009
        
Distribuie acest articol!   

Gama Skoda va continua sa se diversifice, in urmatorii ani. Dupa lansarea primului sau SUV compact, constructorul ceh care face parte din Grupul Volkswagen va avea in curand si un supermini. Va fi o interpretare a conceptului Up!, proiect dezvoltat de firma-mama, de care vor beneficia si Skoda si SEAT. Cat despre un roadster, pornind de la conceptul BlueSport, prezentat de Volkswagen, pe moment totul ramane la stadiul de speculatii.

Revista britanica Autocar a dezvaluit zilele trecute un alt proiect pe care Skoda intentioneaza sa-l lanseze in serie: cu coupe sport cu 5 usi. Dupa ce ne-am obisnuit cu noile coupe-uri cu 4 usi, gen Mercedes CLS si Volkswagen Passat CC, Skoda merge mai departe pe aceasta idee, noutatea fiind solutia pentru cea de-a cincea usa (hayon). Cehii par sa se specializeze in acest domeniu, dupa ce au realizat o alta premiera, cu solutia de deschidere in doua moduri a portbagajului de la noul Superb.

Noul coupe sport compact in 5 usi ar urma sa se intercaleze, in gama Skoda, intre binecunoscutele Fabia si Octavia. Daca proiectul va primi unda verde, versiunea de serie ar urma sa apara undeva in 2012-2013. Pana atunci, in mod cert, incepand din 2011 conceptul Volkswagen Up! va avea o versiune de serie si sub sigla Skoda.

Foto: Autocar

Distribuie acest articol!