BMW Vision EfficientDynamics, un supercar eco
30.08.2009
        
Distribuie acest articol!   

“Noi nu construim masini, suntem creatori de emotie” – este mesajul care insoteste primul spot video teaser pentru conceptul Vision EfficientDynamics, pe care BMW il va expune in curand, la Salonul de la Frankfurt. Finalul scurtei prezentari ne arata un detaliu din spatele acestui prototip.

Se stie despre noul concept ca va fi un supercar “verde”, care prefigureaza trecerea constructorului german la modele “eco”, inclusiv in categoria celor mai sportive. Este de asteptat ca noul concept Vision EfficientDynamics sa dispuna de tot ce are mai bun BMW, la ora aceasta, in materie de reducere a consumului si a emisiilor poluante.

UPTDATE 31 august: Au fost furnizate noi detalii referitoare la conceptul pregatit de BMW. Acesta este un coupe hibrid Plug-in, cu propulsie diesel si electrica. Rapid precum un M3 si extrem de economic, este de fapt un concept radical, care vrea sa demonstreze potentialul BMW in privinta tehnologiei viitorului. Puterea agregatului diesel, impreuna cu cea a motorului electric, totalizeaza circa 350 CP. Aceasta putere, combinata cu o greutate totala redusa, permite performante sportive foarte bune si un consum extrem de redus. Masina poate rula propulsata doar de motorul diesel sau cel electric, dar si intr-o combinatie a acestora. Bateriile pot fi incarcate partial prin sistemul de recuperare a energiei la franare, sau total la o priza standard. Motorul turbodiesel este in 3 cilindri, de 1,5 litri. Conceptul poate accelera de la 0 la 100 km/ora in doar 4,8 secunde. In privinta propulsiei electrice, trebuie spus ca o incarcare completa, la o priza de 220 V, dureaza doua ore si 30 de minute.

BMW a furnizat un nou teaser video cu BMW Vision EfficientDynamics, precum si mai multe imagini, pe care le puteti vedea mai jos.

Distribuie acest articol!