Premiera mondiala: Porsche Boxster Spyder
05.11.2009
        
Distribuie acest articol!   

Un roadster pur sange, cu doua locuri si motorul amplasat central, acesta este noul Boxster Spyder, pe care Porsche il va expune, in premiera mondiala, la apropiatul Salon Auto de la Los Angeles, din decembrie. Este o versiune de top a binecunoscutului Boxster, iar greutatea totala de doar 1.275 kg il detaseaza in postura de cel mai usor model din gama actuala Porsche.

Inrudit cu modele legendare precum 550 Spyder sau RS Spyder, noul Boxster Spyder va intra pe piata in februarie 2010, ca a treia versiune constructiva a acestui model, dupa Boxster si Boxster S. Pretul de plecare in Europa este de 53.100 euro, fara TVA si taxe specifice, care pot varia de la o tara la alta.

Constructorul german a optat pentru clasicul material textil la pavilionul retractabil, insa masina este conceputa, in principal, pentru a rula descoperita. Porsche Boxster Spyder este propulsat de un motor de 3,4 litri in 6 cilindri cu injectie directa. Tractiunea este pe puntea spate. Echipat cu ambreiaj dublu (PDK), pachet Sports Chrono si sistem Launch Control, demareaza pana la 100 km/ora in 4,8 secunde si are viteza maxima de 267 km/ora (se poate rula cu pavilionul retractat, la aceasta viteza).

Distribuie acest articol!