Programul Audi in motorsport, pentru 2010
10.12.2009
        
Distribuie acest articol!   

La fel ca in 2009, Audi isi va concentra activitatea sportiva, anul viitor, in urmatoarele directii: Le Mans Intercontinental Cup, cursa de 24 de ore de la Le Mans, campionatul DTM si programul oferit clientilor, cu Audi R8 LMS.

In nou infiintata Le Mans Intercontinental Cup, Audi va participa cu doua prototipuri R15 TDI, sub culorile Audi Sport Team Joest. Intrecerea programeaza urmatoarele curse: 1.000 km de la Silverstone, "Petit Le Mans" la Road Atlanta (SUA) si o etapa in Asia.

La celebra cursa de la Le Mans, Audi planuieste sa ia startul, la fel ca in ultimii ani, cu 3 masini. Aici, team-ul german are de luat o revansa, dupa ce a fost infrant de rivalii de la Peugeot tocmai in anul in care la Ingolstadt s-a celebrat implinirea unui secol de la inceputurile marcii cu patru cercuri.

In DTM, cel mai puternic campionat de turisme din lume, Audi va lua startul, anul viitor, cu noua masini, sub culorile echipelor ABT Sportsline, Phoenix si Rosberg. Ce mai importanta schimbare, in privinta pilotilor, o costituie inlocuirea detinatorului recordului de victorii la Le Mans, Tom Kristensen, cu tanarul Briton Oliver Jarvis (25 ani).

In fine, Audi R8 LMS si-a inceput cariera cu dreptul, cu 23 de victorii si trei titluri de campion, in primul sezon in care a concurat. Noul bolid GT3 va fi furnizat clientilor, incepand cu finele lunii martie 2010, la pretul de 298.000 euro fara taxe. Pentru a le asigura clientilor cele mai bune servicii, Audi a decis sa limiteze numarul de masini livrate la 20, pentru anul 2010, in Europa. De asemenea, uzina va asigura suportul pentru doua masini R8 LMS inscrise la cursa de 24 de ore de la Nurburgring, din 15-16 mai.

Distribuie acest articol!