FACELIFT: Nissan Qashqai si Qashqai +2, in Romania
23.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

Proiectat si construit in Europa, Nissan Qashqai s-a lansat in 2007, a adus un suflu nou intr-un segment C conservator si a raspandit pe scara larga conceptul de crossover. Peste 80% dintre clientii acestui model se adresau pentru prima data marcii Nissan. La sfarsitul lui 2008, versiunea Qashqai +2, cu ampatament mai lung si 7 locuri, a completat gama cu o noua solutie pentru familisti. Ideea a functionat, astfel ca 60% din productia fabricii din Anglia a fost reprezentata de cel mai popular membru al familiei de crossover Nissan.

Noul Qashqai pastreaza calitatile care i-au consolidat succesul si ridica stacheta din punctul de vedere al esteticii si al calitatii. Designul a fost restilizat, cele mai evidente modificari fiind aduse partii frontale, acum mai agresiva. Noile grupuri optice posterioare in forma de bumerang utilizeaza tehnologia LED, iar eleronul spate a fost reprofilat. Modificarile de stil si cele tehnice (deflectoare noi, panouri de protectie a motorului testate in tunelul aerodinamic) au dus la scaderea coeficientului de penetrare aerodinamica de la 0,34 la 0,33.

Trenul de rulare cu suspensii anterioare McPherson si posterioare multilink a fost adaptat pentru un compromis mai bun intre confort si tinuta de drum. Insonorizarea habitaclului a facut de asemenea obiectul perfectionarii crossover-ului, iar rezultatul este perceptibil nu doar din punctul de vedere al zgomotului motorului, acum si mai bine filtrat, ci si la trecerea prin zone cu apa si pietris, pasajele rotilor fiind acum mai izolate de sunetele caracteristice rularii pe suprafete neregulate. 

Pentru plansa de bord s-a folosit un material izolant nou, tot noi sunt chederele si garniturile portierelor si geamurilor. In interior,  noutatile sunt lesne de observat. Confortul este superior, datorita solutiilor de top pentru segmentul C, ca pragurile si partile inferioare ale habitaclului iluminate. Calitatea finisajelor a crescut iar tapiteriile si culorile sunt noi. Instrumentele au fost complet inlocuite, acum fiind mai lizibile si mai elegante in timp ce displayul central a crescut in dimensiuni, computerul de bord oferind toate informatiile pe un ecran TFT. Sistemul de navigatie a fost integrat in consola centrala si este disponibil sistemul audio Bose. Spatiile de depozitare mai numeroase accentueaza acum latura practica a habitaclului. Noul sistem de climatizare HVAC este mai puternic si mai usor de utilizat.

Toate aceste modificari nu au adus o crestere a pretului, dimpotriva, gama Qashqai in Romania este mai accesibila. Toate cele trei variante de echipare, Visia, Acentasi Tekna prezinta echipamente in plus fata de prima generatie iar raportul pret-calitate este superior. Preturile pornesc de la 16.990 euro cu TVA, versiunea de intrare in gama fiind Noul Qashqai Visia 1,6 115 CP, dotata standard cu ABS+EBD+asistenta la franare, airbaguri frontale, laterale si cortina, sistem ISOFIX, tetiere fata active, aer conditionat, radioCD MP3, comenzi audio pe volan, Bluetooth, cruise control cu limitator de viteza, computer de bord, geamuri electrice fata-spate, oglinzi electrice incalzite, scaun sofer reglabil pe inaltime.

Gama cuprinde doua versiuni de caroserie, Qashqai+2 fiind versiunea mai lunga, cu ampatament mai lung, 7 locuri si portbagaj cu capacitate mai mare. Tractiunea 2WD este disponibila pentru toate cele patru motorizari, doua benzina si doua diesel: 1,6 115 CP, 2,0 140 CP, 1,5 dCi 105 CP, 2,0 dCi 150 CP. Tractiunea All Mode 4x4i este destinata versiunilor 2,0 140 CP si 2,0 dCi 150CP. Transmisia automata, disponibila la motorizarile 2,0 140 CP (CVT) si 2,0 dCi 150 CP (6 trepte) se regaseste atat in combinatie cu tractiunea 2WD cat si cu tractiunea 4×4 la motorizarea pe benzina, in timp ce la motorizarea diesel poate fi obtinuta doar in combinatie cu tractiunea 4×4.

Distribuie acest articol!