Noua Skoda Fabia RS, cu motor TSI de 180 CP
02.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

Versiunea sportiva a mezinei de la Skoda revine in actualitate odata cu revizuirea actualei generatii Fabia. Skoda lanseaza a doua generatie Fabia RS folosind platforma de la VW Polo GTI si SEAT Ibiza Cupra. Este vorba de motor si transmisie, iar anumite elemente sunt identice si cu cele de la noul Audi A1. Cea mai importanta diferenta este ca, in timp ce “surorile” sale sunt disponibile doar in versiune hatchback, Fabia RS are si varianta combi.

Daca prima Fabia RS era disponibila exclusiv cu motor diesel, de aceasta data oferta este pe benzina. Noua sportiva de mici dimensiuni de la Skoda este animata de motorul TSI de 1,4 litri, in 4 cilindri, care furnizeaza 180 CP. Tractiunea este pe puntea fata, iar tarnsmisia este DSG, cu dublu ambreiaj si padele la volan. Acceleratia 0-100 km/ora se realizeaza in 7,3 secunde, iar viteza maxima este de 225 km/ora pentru hatchback, respectiv de 227 km/ora pentru combi. Consumul mediu declarat este de 6,4 litri / 100 km.

Franele si suspensia au fost revizuite si a fost adaugat noul diferential electronic XDS, folosit si pe Ibiza Cupra si Polo GTI. Pachetul sportiv mai include lumini de zi cu LED, jante pe 17 inch, etriere de frana vopsite in rosu, geamuri fumurii si un difuzor la spate. In functie de culoarea caroseriei, pavilionul, jantele si spoilerul spate pot fi vopsite in negru, alb sau argintiu. La interior, scaunele sunt personalizate cu sigla RS, volanul cu trei spite este imbracat in piele, iar pedalele sunt din aluminiu.

Distribuie acest articol!