Noutati Mercedes in segmentele MPV si crossover
29.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

Cu ocazia apropiatului Salon Auto de la New York, de la inceputul lunii aprilie, Mercedes va prezenta in premiera versiunea revizuita a monovolumului Clasa R. Varianta facelift ar trebui sa revitalizeze cariera luxosului MPV, ale carui vanzari nu au excelat. Aspectul general al Clasei R este adus la zi, fiind acum in ton cu stilul afisat la celelalte modele din gama (vezi galeria foto de mai jos). Vanzarile variantei revizuite vor demara abia in toamna acestui an.

Apropo de noutatile de la Mercedes, locul ramas liber intre break-ul Clasei C si Clasa R va fi ocupat de un nou crossover. Construit pe platforma tehnica a Clasei C, noul model isi va face aparitia pana in 2014. Gama de motorizari se anunta foarte bogata, de la o versiune de intrare de 1,6 litri in 4 cilindri, pe benzina, pana la un V6 biturbo de 408 CP, pus la punct de AMG.

Mercedes va lansa si o gama crossover compacta, care se va numi BLK si va constitui raspunsul stelei in trei colturi la X1, lansat de eternul rival BMW. Noul crossover compact de la Mercedes isi va face aparitia in 2013, pe platforma viitoarei Clase B. Cele mai mici motoare vor fi de 2,2 litri si 170 CP (220 CDI), respectiv 2,0 litri si 204 CP (220 CGI).

Distribuie acest articol!