PREMIERA: Skoda Superb Combi, in Romania
26.03.2010
        
Distribuie acest articol!   

Prezentat in premiera mondiala la Salonul de la Frankfurt, din toamna anului trecut, Skoda Superb Combi este acum prezent in toate showroom-urile Skoda din Romania. Varianta Combi a binecunoscutului model Skoda Superb – care a marcat intrarea marcii Skoda in clasa medie-superioara – ofera cel mai mare spatiu din clasa ei.

Noua Skoda Superb Combi incorporeaza spirit contemporan si inovatie, reflectand totodata arta tehnologica a marcii Skoda, designul sau elegant si solutiile de detaliu inteligente si practice. Solutiile „simply clever”, specifice marcii Skoda, se regasesc si la acest model, precum dotarea Footboard, compartimentul de depozitare pentru umbrela in portiera stanga spate, iluminarea exterioara cu ajutorul oglinzilor laterale, lanterna LED portabila in portbagaj si multe altele.

Superb Combi ofera excelenta in confort si un design elegant care se incadreaza perfect in liniile marcii Skoda. Ampatamentul generos si linia usor curbata a plafonului confera automobilului un aspect elegant si armonios, distribuind optim spatiul destinat calatorilor si cel destinat bagajelor. Skoda Superb Combi are o lungime de 4.838 mm, o latime de 1.817 mm si inaltimea de 1.510 mm. Volumul portbagajului este de 633 litri, care, prin rabatarea scaunelor din spate, poate ajunge pana la 1.865 litri.

Pentru prima data in istoria marcii Skoda, modelul Superb Combi ofera optiunea de deschidere electrica a portbagajului. Din momentul deschiderii, trapa portbagajului se ridica automat pentru a usura accesul la bagaje, iar podeaua variabila, cu margine de incarcare joasa, permite incarcarea facila a obiectelor voluminoase.

Tot pentru prima data, acest nou model al marcii Skoda va fi disponibil cu sistem KESSY, sistem care permite pornirea motorului, inchiderea si blocarea usilor automobilului fara actionarea cu o cheie clasica. In locul acesteia, un transmitator portabil face legatura cu unitatea de control a sistemului electronic, astfel ca deschiderea si inchiderea usilor se face prin simpla atingere a manerului. Motorul este pus in functiune si oprit prin apasarea unui buton amplasat in partea dreapta a coloanei de directie. Optional, Skoda Superb Combi este disponibila cu o trapa controlata electric. Cand lumina solara devine prea puternica, trapa se poate acoperi cu un parasolar. O alta inovatie interesanta este design-ul elegant al antenei de plafon.

Motoarele din portofoliul Skoda Superb Combi sunt identice cu cele ale modelului Superb: trei motoare pe benzina (1.4 TSI 125 CP, 1.8 TSI 160 CP, 3.6 FSI V6 260 CP) si trei motoare diesel (1.9 TDI PD 105 CP, 2.0 TDI PD DPF 140 CP, 2.0 TDI CR DPF 170 CP). Toate motoarele sunt cu injectie, pentru un consum de combustibil cat mai mic posibil si emisii de noxe scazute. Toate versiunile cu tractiune integrala vor avea in dotare ultima generatie de cuplaj Haldex. Superb Combi poate fi comandat in trei versiuni de echipare diferite – Comfort, Ambition si Elegance, diferentierea constand in design-ul interior si nivelul de dotare.

Distribuie acest articol!