Nissan Navara si Pathfinder, relansate in Romania
26.05.2010
        
Distribuie acest articol!   

Navara si Pathfinder ofera abilitati excelente pe teren accidentat, performante pe sosea in confort si cu valente practice accentuate. Generatia 2010 se relanseaza cu design restilizat, motor evoluat si progrese calitative menite a accentua caracterul Premium. Navara beneficiaza acum de toate echipamentele de top ale gamei 4×4 Nissan, reconfirmandu-si pozitia de unic reprezentant al clasei Premium in segmentul PickUp.

Noile Pathfinder si Navara beneficiaza de un facelift care a vizat capota, grila bara de protectie fata si bara de protectie spate. In ansamblu a rezultat o silueta modernizata si usor rotunjita fara a se renunta la aspectul masiv si dur. La Navara, lungimea totala a crescut cu 8 mm. Jantele din aliaj sunt noi, asemenea farurilor cu xenon si noilor culori metalizate Blue Grey si Electric Blue, aceasta din urma fiind disponibila exclusiv pentru Navara.

La interior, plansa de bord si consola redesenate, cu aspect Premium, incorporeaza echipamente noi si completeaza habitaclul evoluat din punctul de vedere al calitatii materialelor si finisajelor – plasticul, tapiteria si detaliile au fost innoite. Ergonomia scaunelor este superioara dar au fost vizate si cotierele usilor, cotiera centrala, spatiile de depozitare. La nivel de detaliu se evidentiaza ornamentele cromate, noile instrumente iluminate, maneta schimbatorului.

Sistemul Cruise Control incorporeaza acum si Speed limiter. Daca la prima generatie sistemul ESP era disponibil numai pentru Pathfinder, acum ambele modele beneficiaza de introducerea sistemului ESP+, optional. Printre noile echipamente se numara Nissan Connect Premium cu hard de 40GB si comenzi vocale. Disponibil pe anumite versiuni, acesta integreaza elegant in plansa de bord sistemul GPS de ultima generatie cu touchscreen si poate reda si DVD, stationand cu frana de mana trasa. Nu lipsesc sistemul Bluetooth si conexiunile Aux, USB, iPod iar memoria disponibila pentru muzica este de 9,3 GB. Noul sistem audio Bose Premium a fost conceput special pentru fiecare dintre cele doua modele, Pathfinder si Navara.

Motorul 2,5 dCi common rail a facut obiectul unor modificari substantiale pentru imbunatatirea performantelor, economiei de carburant, emisiilor si rafinamentului in general. Noul sistem de injectie directa care opereaza la presiune de 2000 bar a permis o crestere cu 11% a puterii si a cuplului, motorul dezvoltand acum 190 CP si 450 Nm. Consumul mediu combinat pentru versiunea cu transmisie manuala a scazut la 8,5 litri/ 100 km in timp ce emisiile de CO2 au scazut cu 40g/km, la 224 g/km. Vibratiile motorului au fost reduse iar accelerarea este acum mai fluenta. Pe parcursul anului 2010 va fi disponibil un nou varf de gama pentru Pathfinder si Navara: noul motor V6 dCi care dezvolta 231 CP si 550 Nm. Inca de la 1.500 rpm sunt disponibili 500 Nm iar cuplul maxim de 550 Nm este prezent intre 1.700 si 2.500 rpm, fara vibratiile si zgomotul asociate motoarelor diesel.

Fisiere atasate

Nissan_Pathfinder_2010_dotari_preturi
Nissan_Navara_2010_dotari_preturi

Distribuie acest articol!