Noul FIAT Doblo Panorama - un nou start
08.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

Cel mai bine vandut MPV din segment, FIAT Doblo Panorama, se relanseaza sub o noua infatisare si cu o serie de caracteristici ce ii intaresc imaginea de vehicul polivalent si lider de piata.

Dupa ce versiunea anterioara a modelului Doblo s-a vandut in peste un milion de unitati, noul FIAT Doblo Panorama se reinventeaza in toate aspectele, beneficiind de cele mai recente tehnologii si de o noua platforma, argumente ce se traduc in avantaje ca: spatiu, confort, motorizari performante, siguranta si, mai ales, un spirit practic greu de egalat, subliniat si de existenta in echiparea standard a ambelor usi laterale culisante si a sistemului Start&Stop – o tehnologie ce face ca motorul sa se opreasca automat in momentul in care stationati si apoi sa reporneasca tot automat atunci cand este apasata pedala de acceleratie, contribuind astfel la o reducere substantiala a consumului de carburant si a emisiilor.

Spatiul este unul din punctele forte ale noului model si se traduce prin existenta a 5 sau 7 locuri, prin cel mai mare compartiment de bagaje din clasa, de 790 pana la 3.200 litri, dar si printr-un ampatament de 2.755 mm, de asemenea cel mai mare din segment. In Doblo Panorama este loc pentru tot ceea ce conteaza, fara a face compromisuri nici in privinta pasagerilor, nici in ceea ce priveste cantitatea si natura bagajelor.

Strans legat de conceptul de spatiu, dar si de noul design, nimic din ceea ce inseamna confort nu este lasat la intamplare. Interior functional prin prezenta multiplelor spatii de depozitare, o noua plansa de bord, 11 culori exterioare, 4 tipuri de tapiterie, optiunea climatizare automata si suspensii Bi-Link de ultima generatie.

In privinta motorizarilor, Noul FIAT Doblo Panorama este singurul model din clasa ce respecta standardul Euro 5 si propune 3 propulsoare cu taxa de poluare zero: 1.4 95 CP, 1.6 Multijet 105 CP DPF si 2.0 Multijet 135 CP DPF, precum si o motorizare Euro 4 1.3 Multijet 90 CP DPF.

Preocuparea FIAT pentru protectia mediului si pentru reducerea costurilor se regaseste in cantitatea de emisii atribuita noului model, cea mai mica din clasa pentru motorul 1.3 Multijet 90 CP – 129g/km, precum si in indicatorii de consum – 4,9 litri/100 km, mixt, pentru 1.3 Multijet 90 CP.

Pe langa Start&Stop si suspensiile Bi-Link, Noul FIAT Doblo Panorama dispune si de noul Sistem Blue&Me, o aplicatie multimedia ce permite atat utilizarea telefonului personal in regim hands free cu recunoastere vocala, cat si citirea fisierelor multimedia de pe un dispozitiv USB portabil.

In Romania, Noul FIAT Doblo Panorama va porni de la un pret special de 11.756 euro plus TVA (1.4 16v 95 CP Euro 5), ceea ce face ca aceasta sa fie cea mai accesibila oferta promotionala pentru un turism de import cu 7 locuri. Modelul va fi disponibil in doua variante de echipare: Active si Dynamic.

Fisiere atasate

Fisa_FIAT_Doblo_Panorama_2010

Distribuie acest articol!