VW Crafter, disponibil si cu functie Start-Stop
22.06.2010
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen Crafter consuma mai putin combustibil, devenind astfel mai prietenos cu mediul si mai convenabil in ceea ce priveste cheltuielile de intretinere. Aceasta pentru ca, suplimentar fata de tehnologia Ad Blue lansata cu succes pe piata, care reduce consumul de combustibil al modelelor Crafter BlueTDI cu pana la 0,9 litri la 100 km, acum este disponibila si functia Start-Stop, cu ajutorul careia se pot face economii semnificative de combustibil.

Volkswagen Autovehicule Comerciale ofera incepand de acum sistemul Start-Stop pentru modelele Crafter Blue TDI. Odata ce este activata prin apasarea unui buton, aceasta functie opreste motorul, imediat ce masina este scoasa din viteza si stationeaza mai mult de trei secunde, daca temperatura exterioara depaseste 3 grade Celsius. Actionand pedala de ambreiaj, motorul porneste imediat. Consecinta – utilitatea si confortul sunt imbunatatite.

Potentialul de economisire medie multumita acestui nou system. Masurat pentru Crafter in conditii mixte de drum, se ridica la o reducere de consum de circa 5%. In conditii de trafic exclusiv urban, aceasta valoare poate insa cu usurinta sa atinga pana la 20%, in functie de modul de utilizare.

Rulajul in zonele aglomerate si in orase – si implicit stationarea in blocaje de trafic si la semafoare  – sunt ipostazele care influenteaza cel mai mult consumul de combustibil. In cazul ideal, cand traficul nu este foarte intens, in zonele urbane se inregistreaza o viteza medie de 30 km/ora. In comparatie cu rularea constanta cu 60 km/ora, consumul de combustibil creste in primul caz cu circa 50 %. Daca frecventa situatiilor stop-and-go (oprire-pornire) creste, consumul se dubleaza rapid. Aceasta poate fi contracarat oprind motorul, asigurand-se astfel si ocrotirea mediului.

In pachetul Start-Stop pentru motor, care poate fi comandat acum pentru toate modelele Crafter BlueTDI cu cutie de viteze manuala, pentru Crafter 35 sunt incluse si tempomatul, precum si sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri si functia de avertizare pentru necuplarea centurii. Pretul pachetului Start-Stop este de 516 euro (fara TVA), oferind astfel un avantaj de 49% fata de achizitionarea individuala a acestor dotari optionale.

Distribuie acest articol!