Record mondial de viteza, cu un Suzuki Kizashi
22.08.2010
        
Distribuie acest articol!   

Specializat in productia de modele citadine si off-road, Suzuki nu se numara printre constructorii specializati in bolizi de mare viteza. Ceea ce nu i-a impiedicat pe japonezi sa stabileasca, zilele trecute, un nou record de viteza.

Pentru stabilirea recordului s-a ales ca locatie celebra pista de sare Bonneville, din Utah, SUA. La volan s-a aflat jurnalistul Sam Mitani, iar obiectivul stabilit a fost doborarea recordului mondial al categoriei Blown Gas Coupe. A fost o reusita, noul record fiind de 327,855 km/ora, cu 2,1 km/ora mai bun decat precedentul. Este primul record de viteza realizat de Suzuki si, evident, exemplarul care l-a stabilit a devenit astfel cel mai rapid automobil Suzuki din toate timpurile.

Pentru stabilirea recordului, Suzuki a folosit noul sedan Kizashi. Fireste, masina a fost modificata pentru a fi capabila sa atinga recordul de viteza. Motorul turbo in 4 cilindri de 2,4 litri are o putere ridicata la 500 CP (de la 180 CP), iar aerodinamica a fost si ea considerabil modificata.

Distribuie acest articol!