Porsche Cajun, fratiorul lui Cayenne
29.09.2010
        
Distribuie acest articol!   

Intr-un interviu acordat recent publicatiei germane Der Spiegel, seful de la Volkswagen, Martin Winterkorn, a confirmat speculatiile presei pe tema lansarii unui SUV Porsche, mai mic decat Cayenne. Noul model urmeaza sa apara pana cel tarziu la inceputul anului 2015 si s-ar putea numi Cajun.

Winterkorn a mai dezvaluit, in cadrul aceluiasi interviu, principalele directii de dezvoltare strategica a Grupului Volkswagen pe termen mediu. Se stie deja ca cel mai mare constructor european de automobile isi doreste sa devina, pana in 2018, numarul unu in lume, devansand Toyota. Pentru atingerea acestui obiectiv, evident, vanzarile tuturor marcilor din grup trebuie sa creasca, iar Porsche trebuie sa atinga un volum anual de 150.000 de unitati, adica dublu fata de vanzarile din prezent.

Pentru Porsche, cresterea vanzarilor va fi impulsionata prin lansarea de noi modele, printre care si micul SUV Cajun. Acesta va imparti o serie de elemente cu viitoarea generatie Audi Q5, cu scopul de a mentine costurile de dezvoltare si productie in anumite limite.

In fine, Martin Winterkorn a mai anuntat ca isi va prelungi contractul cu Volkswagen, care expira anul viitor. Prin urmare, el va ramane in fruntea Grupului Volkswagen pentru un nou mandat, pana in 2015.

Distribuie acest articol!