MINI trece pe doua roti
01.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

Emblematica marca britanica MINI a prezentat la Londra un prototip fascinant, MINI Scooter E Concept. Acest nou studiu de design reprezinta experienta de neegalat detinuta de echipa de design MINI in recunoasterea provocarilor pentru mobilitate in marile aglomerari urbane. MINI Scooter E Concept apare la aproape un deceniu de cand noul MINI, cel din era BMW, a fost prezentat pentru prima data in cadrul Salonului de la Paris.

In total, vor exista trei interpretari ale prototipului MINI Scooter E Concept, concepute de Adrian van Hooydonk, vicepresedinte executiv BMW Group Design. Doua dintre acestea sunt prezentate in cadrul Salonului Auto de la Paris, in timp ce al treilea concept, inspirat de vibratia anilor 60 – perioada de aparitie a versiunii clasice Mini -, a fost expus exclusiv la Londra.

Nu este numai un vehicul pe doua roti in designul MINI – acest scuter indeplineste nevoile tinerei generatii urbane: spontaneitate, flexibilitate, mobilitate fara emisii CO2. Prin utilizarea unui terminal smartphone drept cheie de contact, prototipul integreaza sistemele de infotainment, comunicare si navigatie. MINI Scooter E Concept este propulsat de un motor electric, a carui realimentare se poate face la orice sursa conventionala de curent prin utilizarea unui cablu de alimentare aflat la bord.

Conceptele de design difera prin numarul de pasageri pe care ii permit. Primul MINI Scooter E Concept este o varianta cu doua locuri dezvoltata pentru "placerea condusului pentru doi". Reflecta schema coloristica a prototipului hatch MINI E, dintre care 40 de unitati se afla in teste pe soselele din Marea Britanie – cu caroseria vopsita in nuanta carbon mat, un scaun in galben si capace ale retrovizoarelor in galben – si accentueaza aspectul deosebit de intens al condusului fara emisii.

Cel de-al doilea concept este unul cu un singur loc si cel mai sportiv dintre noile creatii. Acest model omagiaza mostenirea britanica a marcii. Printre dotari figureaza combinatia clasica a tapiteriei scaunului in nuanta maro inchis, vopseaua British Racing Green a caroseriei si capacele retrovizoarelor care aduc aminte de legendarele modele de curse.

Cel de-al treilea si, prezentat in exclusivitate la Londra, a fost inspirat de cultura pop a anilor 60, un deceniu sinonim cu versiunea clasica Mini, designul fiind inspirat in special din grafica distinctiva a erei Mod. Caroseria de culoarea alba a acestei variante cu doua roti este decorata cu numeroase aplicatii si colante – capacul de la retrovizoarea stanga poarta emblema MINI, in timp ce partea dreapta are imprimata cocarda Royal Air Force in culorile rosu, alb si albastru. Piesa de rezistenta este un scaun de piele perforata prin care se poate vedea celebrul steag Union Jack.

Distribuie acest articol!