Nissan Juke, lansat in Romania
21.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

Dupa succesul inregistrat cu Qashqai in segmentul C, Nissan este pe cale sa schimbe din nou peisajul urban. Juke este diferit de oricare alta masina, aducand un nou concept in segmentul B.  Arata neconventional, intr-un stil care exprima energie, putere si transmite buna dispozitie. Juke este un nou model care intareste reputatia de pionier in design a marcii Nissan si se alatura familiei crossover din care mai fac parte Qashqai, Qashqai +2 si Murano. Afost creat la Londra de specialistii centrului Nissan Design Europe si desavarsit in Japonia la Nissan Design Center. Indrazneala designului este pe masura importantei pe care o are segmentul B pe piata europeana, de la Europa fiind asteptate cele mai bune rezultate.

Jumatate SUV, jumatate masina sport. Partea de jos a caroseriei Juke este latura SUV, cu garda la sol inalta, rotile mari, pasajele rotilor accentuate si finisate cu profile robuste, la fel ca pragurile. Inspira protectie, soliditate. Partea de sus a caroseriei se remarca insa prin stilul pur sportiv. De la parbriz la plafonul inclinat, forma si dimensiunile ferestrelor din spate, totul aduce a masina sport. Grupurile optice duble reflecta agilitatea crossover-ului Juke. Elementele superioare contin luminile de pozitie si semnalizatoarele iar cele rotunde, inspirate de lampile suplimentare ale masinilor de raliu de altadata, functioneaza pentru faza lunga si faza scurta. Farurile de ceata sunt pozitionate in zona de protectie inferioara.

Si interiorul reflecta agilitatea crossover-ului Juke. Consola centrala inspirata de designul motocicletelor si finisajele portierelor sunt total inedite, creand o atmosfera antrenanta. Maneta schimbatorului este foarte aproape de volan, dar pozitia de condus este inalta, pentru totala vizibilitate, ca in SUV. La pornirea motorului, acele turometrului si ale vitezometrului parcurg un tur de ceas, ca la masinile si motocicletele sport. Senzatia de nou si spectaculos a interiorului este amplificata de atentia la detalii, culorile si calitatea materialelor. In loc de o banala placa de protectie a portbagajului, Juke dispune de un sistem de tipul tonneau cover, care se ridica odata cu haionul si se lipeste de luneta, fara sa atarne si fara sa incurce. 

Juke a fost proiectat pe platforma B a Aliantei Renault-Nissan, upgradata pentru aplicatia crossover. Sistemul de tractiune integrala All Mode 4×4-i disponibil la Juke, in combinatie cu suspensiile spate Multilink si cu noul sistem Torque Vectoring System este o premiera pentru segmentul B. Rezultatul este o tinuta de drum in viraje neobisnuita pentru un crossover, cu o agilitate remarcabila si in control deplin.

Gama Juke ofera trei variante de motorizare, doua pe benzina si una diesel. Varful de gama este noul motor turbo pe benzina DIG-T cu cilindree de 1,6 litri, care dezvolta 190 CP, Euro 5. Motorul 1,6 DIG-T este disponibil cu transmisia manuala in 6 trepte la versiunea cu tractiune 2WD si cu noua transmisie XTRONIC CVT (cu mod de functionare manual, 6 trepte) la versiunea cu tractiune 4WD. Gama cuprinde si motorul aspirat pe benzina cu cilindree de 1,6 litri care dezvolta 117 CP. Disponibil in combinatie cu tractiunea 2wd, acest motor foloseste fie transmisia manuala cu 5 trepte, fie transmisia automata CVT. Motorul diesel de 1,5 litri dezvolta 110 CP, cuplul maxim de 240 Nm fiind disponibil inca de la 1.750 rpm. Disponibil cu tractiunea 2WD si  cu transmisia manuala in 6 trepte, ofera un consum de 5,1 litri/ 100 km in regim combinat.

Noul Nissan Juke este disponibil cu trei niveluri de echipare: Visia, Acenta si Tekna. La motorizarile 1,6 L 117 CP si 1,5 dCi 110 CP cu transmisii manuale exista posibilitatea de a alege oricare dintre cele trei versiuni de echipare. Varianta 1,6 L 117 CP cu transmisia CVT este disponibila in versiunile Acenta si Tekna. Motorizarile 1,6 DIG-T 190 CP, 2wd si 4wd XTRONIC CVT se comercializeaza exclusiv cu nivelul de echipare de top, Tekna. Garantia generala este de 3 ani sau 100.000 km.

Juke este disponibil de la 12.850 euro, cu TVA si 3 prime de casare incluse. Clientii beneficiaza de oferta de finantare Nissan Finance cu 0% dobanda si 15% avans.

Fisiere atasate

Nissan_Juke_preturi_fisa_tehnica

Distribuie acest articol!