Alfa Romeo Giulietta, disponibila in Romania de la 17.900 euro
02.11.2010
        
Distribuie acest articol!   

O marca fascinanta, un nume celebru si cu greutate in sfera automobilismului, un design care face si desface tendinte cu eleganta spcifica aristocratiei: Alfa Romeo Giulietta deschide o noua era pentru casa din Milano si porneste in Romania de la un pret care se doreste a fi in impuls pentru toti cei care si-au dorit dintotdeauna o Alfa Romeo veritabila: 17.900 euro cu TVA pentru o versiune echipata cu un motor turbo de 120 CP ce dispune in standard de 6 airbag-uri, aer conditionat, CD cu MP3 player si comenzi pe volan, VDC cu Hill Holder si Electronic Q2, selector DNA, Euro 5 cu Start&Stop.

Inspirata de una dintre cele mai de succes Alfa Romeo din toate timpurile – Giulietta anilor 50, supranumita atunci Logodnica Italiei si devenita, alaturi de FIAT 500, un adevarat status symbol dar si un personaj in unul dintre filmele cult ale unei generatii, The Graduate, cu Dustin Hoffman – noua Giulietta este in prezent alternativa deopotriva sportiva si eleganta a masinii de zi cu zi, cu aluzii subtile, dar puternice, la supercarul Alfa 8 C Competizione. La exterior mosteneste toate genele Alfa Romeo si le completeaza avangardist cu o serie de caracteristici noi, distinctive. Partea frontala in forma de trifoi este reinterpretata prin prizele de aer si farurile cu LED si functiune DRL (lumini de zi). Liniile caroseriei amintesc de cele ale unui coupe si fac trecerea spre o parte posterioara ce inspira stabilitate si se armonizeaza cu designul general prin prin blocurile de lumini, de asemenea cu tehnologie LED. Dimensiunile sunt cele ale unei compacte, cu un portbagaj de 350 de litri, utilizabil in totalitate. La interior, liniile sunt fluide, panoul de bord este configurat dupa cel de la Alfa 8 C Competizione, iar materialele mizeaza pe calitate si o nota de exclusivitate.

Motorizarile, in numar de cinci, includ propulsoarele pe benzina 1.4 T-Jet 120 CP si 1.4 MultiAir 170 CP, cele diesel Multijet de 1.6 105 CP, 2.0 140 CP si 2.0 170 CP. Varful de gama este motorul 1.8 T 235 CP Quadrifoglio Verde, o emblema in forma de trifoi cu patru foi purtata de toate modelele Alfa Romeo de competitie, un simbol al supersportivitatii, acum accesibil si pentru o masina de serie.

Siguranta este acreditata prin cele 5 stele EuroNCAP, Giulietta fiind generic intitulata cea mai sigura compacta din istorie si asta datorita inovatiilor ce o pozitioneza in topul clasei sale. Tehnologic, este o evolutie pe toate planurile: de la selectorul DNA, la diferentialul Electronic Q2, la sasiul cu elemente din aluminiu, o noua generatie de servodirectie electrica dual pinion, o noua arhitectura a suspensiilor bazata pe o structura McPherson cu elemente din aluminiu si, in general, o abordare moderna in privinta tuturor aspectelor.

Campania de promovare, sustinuta de actrita Uma Thruman, sta sub semnul a doua sloganuri. Unul din Shakespeare, Suntem creati din aceeasi materie din care sunt facute visele, si un altul care spune totul despre filosofia Alfa Romeo: Fara inima am fi doar masini. Ambele pun insa accentul pe ceea ce Alfa Romeo promoveaza de peste 100 de ani: condusul trebuie sa fie o placere si o senzatie in sine, masina poate fi o expresie a pasiunilor noastre iar lucrurile practice pot fi si foarte frumoase. La nivel international, numarul de comenzi a depasit 30.000 de unitati, in doar cateva luni de la lansare.

Fisiere atasate

Alfa_Romeo_Giulietta_preturi_dotari_2010

Distribuie acest articol!