Seful de la Mercedes, Dieter Zetsche, reales presedinte ACEA
06.12.2010
        
Distribuie acest articol!   

Comitetul Director al Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) l-a reales pe Dieter Zetsche in functia de presedinte al acestui organism. Zetsche, care este presedintele Consiliului de Administratie Daimler AG si seful diviziei Mercedes-Benz Cars, va ramane in fruntea ACEA pana la finele anului viitor.

Pentru 2011, ACEA si-a propus sa-si concentreze eforturile in doua directii: mobilitate sustenabila, inclusiv prin imbunatatirea sigurantei rutiere, si competitivitate pentru industria auto europeana. Interesanta este, in acest context, remarca lui Dieter Zetsche: "Industria auto europeana investeste anual peste 30 de miliarde de euro in cercetare si dezvoltare, mai mult decat oricare alta industrie".

Nascut in 1953 la Istanbul, Dieter Zetsche a venit la Daimler-Benz AG in 1976 si se afla in fruntea Daimler AG din decembrie 1998. De formatie tehnica, a absolvit Universitatea din Karlsruhe in 1976 si a obtinut doctoratul la Universitatea din Paderborn, in 1982.

ACEA s-a fondat in 1991 si este cea mai puternica asociatie de profil din Europa, in industria auto. Reprezinta interesele a 16 mari producatori europeni de automobile, vehicule comerciale si de transport persoane: BMW Group, DAF Trucks, Daimler, FIAT Group, Ford Europe, General Motors Europe, Jaguar Land Rover, MAN Nutzfahrzeuge, Porsche, PSA Peugeot Citroen, Renault Group, Scania, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars si Volvo Group. Totalul salariatilor acestor companii este de peste 2,3 millioane, la care se adauga alte 10 millioane din industria orizontala.

Distribuie acest articol!