Toyota Etios - Loganul indo-japonez
08.12.2010
        
Distribuie acest articol!   

Etios este un model creat special de Toyota pentru una dintre cele mai mari piete emergente, cea din India. La inceputul acestui an, la Salonul de la New Delhi, a fost prezentat un concept foarte apropiat de versiunea de serie, care acum intra in productie, la Bangalore.

Chiar daca i-au trebuit cinci ani (!) pentru dezvoltarea acestui model low cost, reteta Toyota este aceeasi cu cea folosita de Renault, cu Dacia Logan: un sedan nu foarte aspectuos, insa cu un habitaclu practic si  foarte spatios si un portbagaj imens, de 595 litri. Etios se incadreaza in clasa compacta (4,26 m lungime), insa pe cat e de inalta (1,51 m), pe atat este de ingusta (1,69 m).

Motorizarea este asigurata de un agregat de 1,5 litri. Si cum Logan are, prin Sandero, o versiune hatchback, la Toyota aceasta se va numi Etios Liva si isi va face aparitia in primavara lui 2011, cu un motor mai mic, de 1,2 litri.

Etios se va asambla intr-o uzina detinuta de Toyota si contructorul local Kirloskar. Este, la fel ca Logan, un model low cost practic, care va miza pe atuul fiabilitatii si va fi oferit la un pret atractiv, de circa 8.300 euro.

Distribuie acest articol!