Noul Mercedes SLK - primele informatii si imagini oficiale
13.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

A treia generatie a roadsterului Mercedes SLK a fost dezvaluita oficial pe internet, cu mai putin de doua luni inainte de lansarea programata la Salonul de la Geneva. Noul SLK inaugureaza o platforma tehnica de ultima ora, intra hotarat in lumea sportivelor cu motorizari diesel si, promit cei de la Mercedes, are o dinamica superioara.

Din punct de vedere estetic, este apropiat de noul SLS si adopta pavilionul retractabil in doua versiuni – din aluminiu sau din sticla. La randul sau, plafonul din sticla poate fi cu tenta fixa sau variabila, gratie unui dispozitiv electromagnetic despre care am mai avut ocazia sa vorbim (Magic Sky Control). Stilul SLS se regaseste si la interior, cu precadere la plansa de bord.

Mercedes propune, pentru momentul lansarii, trei motoare pe benzina: 1,8 turbo de 184 CP pentru SLK 200 (0-100 km/ora in 7 secunde), acelasi motor in versiunea de 204 CP pentru SLK 250 si un V6 de 3,5 litri cu injectie directa de 306 CP (0-100 km/ora in 5,6 secunde), cu sistem stop&start si cutie automata cu 7 rapoarte, pentru SLK 350.

Oferta diesel consta intr-un motor biturbo de 2,1 litri si 204 CP. Ulterior este asteptata si versiunea AMG, posibil cu un V8 de 5,5 litri de circa 420 CP.

Noul Mercedes SLK isi va face aparitia pe piata europeana la mijlocul acestui an.

Distribuie acest articol!