Mai multe modele BMW, cu tractiune pe fata
06.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

Nu mai putin de patru sau chiar cinci modele cu tractiunea pe puntea fata sunt prevazute sa intre in gama BMW, in urmatorii ani. Interesul BMW pentru acest tip de tractiune exista de ceva timp, iar noile modele se vor adresa celor care nu tin neaparat la performantele sportive ale propriului automobil sau nici macar nu sesizeaza diferentele dintre tractiunea pe puntea spate si cea pe fata. Prin urmare, noua tractiune va fi implementata pe cele mai mici modele din gama, in niciun caz pe limuzinele din segmentele superioare sau pe coupe-urile mai puternice.

In urmatorii cinci ani, conform informatiei publicate de Inside Line, Grupul BMW va lansa 13 modele cu tractiunea pe puntea anterioara, dintre care 9 vor fi pe diferite modele si versiuni MINI. In gama BMW, primul model cu aceasta tractiune va fi o mica citadina destinata sa concureze cu Audi A1, programata pentru 2013 si situata in gama sub Seria 1.

Un an mai tarziu, Seria 1 GT ar putea fi urmatorul model din gama care sa adopte noua solutie tehnica. El va imparti platforma cu a doua generatie MINI Clubman. In 2017 sau 2018, a treia generatie Seria 1 ar putea avea si ea tractiune fata. Inainte de aceasta, insa, in 2015, noua generatie X1 si un ipotetic coupe de mici dimensiuni (Z2), sunt pe lista modelelor BMW cu versiuni de tractiune pe rotile anterioare.

Distribuie acest articol!