Chevrolet Malibu, la a opta generatie
01.04.2011
        
Distribuie acest articol!   

Chevrolet va lansa noul Malibu pe 19 aprilie, simultan la Salonul Auto de la Shanghai si pe pagina de Facebook a marcii, iar pentru lansarea online consumatorii sunt incurajati sa puna intrebari in timpul prezentarii, folosind serviciul Twitter. De asemenea, noul Malibu va fi prezentat la Salonul Auto de la New York, ce va fi deschis pentru public in perioada 23 aprilie – 1 mai.

Malibu va fi disponibil cu o gama globala de motoare puternice, cu 4 cilindri si consum redus, impreuna cu transmisii cu 6 viteze ce vor contribui, de asemenea, la sporirea eficientei si performantelor sale. Malibu a fost conceput pentru a iesi in evidenta pe toate pietele lumii. Noul Malibu este primul model de clasa medie de la Chevrolet care va fi vandut la nivel global. Acesta va fi vandut in aproape 100 de tari de pe sase continente si va fi construit in mai multe locuri, inclusiv China si doua uzine din SUA.

In 2010, Malibu a fost cel mai bine vandut model al Chevrolet si al GM, cu aproape 200.000 de unitati vandute. In Statele Unite, acesta este unul dintre cele mai titrate modele, castigand peste 40 de premii din domeniu incepand cu anul 2008. Malibu a fost singurul autovehicul de clasa medie din industria auto care a castigat premiul Cea mai buna achizitie al Consumers Digest Automotive in ultimii trei ani – 2011, 2010 si 2009.

Noul Malibu se inscrie in segmentul global D, care in 2010 a reprezentat 9 procente (peste 5,7 milioane de autovehicule) din numarul total de vanzari la nivel global. Anul trecut, Chevrolet a vandut 4,26 milioane de autovehicule in intreaga lume – in medie, un autovehicul la fiecare 7,4 secunde. Opt dintre cele zece piete care au oferit Chevrolet cel mai mare numar de vanzari au reprezentat tari aflate in curs de dezvoltare – Brazilia, China, Uzbekistan, Mexic, Rusia, India, Argentina si Columbia. Se preconizeaza ca, pana in 2012, pietele in curs de dezvoltare vor absorbi peste 50% din numarul global de vanzari al marcii Chevrolet.

Peste 600.000 de autovehicule Malibu au fost vandute in intreaga lume din 2008, an in care acest model a fost declarat Masina Nord-Americana a Anului. Modelul Malibu din 2013 reprezinta cea de-a opta generatie a acestei familii, de la primul Malibu lansat in 1964.

Distribuie acest articol!