Demisii in falsul scandal de spionaj de la Renault
13.04.2011
        
Distribuie acest articol!   

Punctul final in falsul scandal de spionaj de la Renault a avut loc zilele trecute, printr-o sedinta extraordinara a board-ului director. Cinci directori au fost demisi sau suspendati cu aceasta ocazie, in frunte cu adjunctul Patrick Pelata. Asa cum se specula in presa, directorul general Carlos Ghosn a scapat neatins din acest penibil scandal si isi pastreaza pozitia.

Decizia a fost luata in urma prezentarii unui raport de audit, care a constatat grave nereguli in managementul companiei. Scandalul a izbucnit la inceputul acestui an, atunci cand trei directori de la Renault au fost acuzati si concediati pe nedrept pentru ca ar fi vandut unei companii din China informatii confidentiale referitoare la tehnologiile noi dezvoltate de Renault in privinta propulsiei electrice.

Ulterior s-a dovedit ca acuzatiile erau false, iar cei trei au primit pana acum peste 2 milioane de euro despagubiri. Ei mai cer alte 9 milioane de euro, pe motiv ca imaginea le-a fost grav prejudiciata. Pe de alta parte, membrii guvernului francez au fost extrem nemultumiti ca au aflat din presa de problemele de la Renault, intr-un moment in care scandalul risca sa se transforme intr-o problema diplomatica.

Distribuie acest articol!