Peugeot 508 RXH, un allroad cu accent frantuzesc
12.07.2011
        
Distribuie acest articol!   

Dupa break si berlina, Peugeot a prezentat a treia versiune a noului sau varf de gama, 508: declinarea allroad. Noul Peugeot 508 RXH se distinge prin transmisia integrala, motorizarea hibrid si un stil mult diferit fata de celelalte variante.

Fara indoiala, Peugeot a dorit sa prezinte o alternativa cat mai atractiva la binecunoscutul Audi A4 Allroad – un break de dimensiuni mari, usor de distins gratie elementelor de protectie din plastic si luminilor cu LED care flancheaza partea frontala. Constructorul francez nu a furnizat deocamdata imagini si informatii referitoare la dotarile din interior, dar este de asteptat ca acestea sa fie de top, asa cum ii sta bine unui varf de gama.

Din punct de vedere tehnic, 508 RXH preia motorizarea de la 3008 Hybrid4, „primul diesel hibrid din lume”, dupa cum l-a prezentat Peugeot la Salonul de la Paris, de anul trecut. Este vorba de un agregat 2.0 HDi FAP, combinat cu unul electric si cu posibilitatea de stocare a energiei in baterii. Peugeot are in lucru si o versiune complet electrica.

Noul 508 RXH va fi prezentat oficial in septembrie, la Salonul de la Frankfurt. Comercializarea va incepe in primavara lui 2012.

Distribuie acest articol!