Honda prezinta noul Civic la IAA 2011
19.09.2011
        
Distribuie acest articol!   

Honda prezinta noul model Civic la Salonul Auto de la Frankfurt. Proiectat special pentru piata europeana, modelul Civic va fi comercializat exclusiv in versiune hatchback in 5 usi si va concura in segmentul C. La inceputul anului 2012 va fi disponibil in showroom-urile din Europa.

Perioada de dezvoltare a noului model Civic a durat mai mult de patru ani.  Majoritatea componentelor utilizate sunt noi sau au fost dezvoltate punandu-se accent pe sistemul de suspensii pentru a imbunatati confortul si manevfrabilitatea, pe materialele interioare pentru a imbunatati calitatea generala a spatiului interior, pe noul stil al designului si pe aerodinamica pentru a obtine un aspect exterior mai bun si o mai buna eficienta, pe motoare pentru a obtine performante excelente si nivel redus de emisii CO2.

Per total, noul model Civic este construit pe punctele forte ale predecesorului sau pe care le duce la un nivel inalt. De asemenea, este unul dintre modelele din segmentul sau ce a obtinut cel mai mic nivel de emisii CO2 – modelul diesel produce doar 110g/km, avand 150 CP si 350 Nm.

Actualul model Civic, lansat in anul 2006, a fost modificat prin dezvoltarea unei platforme unice bazata pe un ”rezervor central” proiectata pentru a oferi beneficii practice precum spatiu mai mare in habitaclu, ce indeplineste cerintele clientilor segmentului C. Modelul Civic a fost proiectat si dezvoltat pentru piata europeana primind feedback pozitiv in zone precum designul si versatilitatea/practicalitatea ce au ajutat la definirea actualului model Civic ca avand “prezenta stradala” cu “aspect futurist”, multifunctional, cu un extraordinar spatiu pentru portbagaj si multiple variante de asezare a scaunelor oferite de sistemul “magic seats”.

In timpul studiilor, echipa de dezvoltare a noului Civic a considerat ca aceste elemente cheie au fost atinse de actualul model Civic si a optat pentru mentinerea si imbunatatirea calitatilor prezentului model Civic. Echipa a dorit sa creeze un design nou, emotional, ce are puterea de a surprinde si de a oferi lucruri neasteptate in ceea ce priveste spatiul si alte caracteristici practice, imbunatatind in acelasi timp vizibilitatea si largind campul vizual pentru a intensifica experientele traite.

Au fost conduse multe studii pentru a determina cele mai noi si importante necesitati ale pietei europene. Designerii si inginerii europeni si japonezi au conlucrat pe durata intregului proces. Testele au fost efectuate initial in Japonia, apoi repetate in Europa pentru a se asigura ca toate elementele indeplinesc cerintele celor mai exigenti clienti ai segmentului C.

Noul Civic va fi disponibil cu trei motorizari: 1,4 litri benzina, 1,8 litri benzina si 2,2 litri diesel. Toate motorizarile sunt echipate cu o cutie de viteze manuala in 6 trepte, ECO Assist, tehnologie avansata de control a combustibilului si Idle Stop. De asemenea, sunt echipate cu sistem Hill Start Assist. Propulsorul de 1,8 litri poate fi echipat cu o transmisie automata in 5 trepte creata special. Obiectivul principal al dezvoltarii motorului si a transmisiei a fost acela de a mentine performante extraordinare, o excelenta experienta, imbunatatind in acelasi timp eficienta motorului, eficienta tradusa in costuri reduse de exploatare.

Distribuie acest articol!