Mica felina: Jaguar C-X16 Concept
08.09.2011
        
Distribuie acest articol!   

Presa l-a denumit deja “baby XK” si il vede ca pe un descendent direct al binecunoscutului Type E de la Jaguar. Conceptul C-X16 isi va face debutul oficial peste putin timp, la IAA Frankfurt 2011. Deocamdata este doar un show car cu motorizare hibrida, insa multi il vad ca pe viitorul Type E, un rival demn de luat in seama pentru Porsche Cayman sau BMW Z4.

Jaguar spune despre acest coupe ca este “inovator si orientat catre viitor”. Pentru indienii de la Tata, care au cumparat legendara marca britanica, este un pas important pe calea rentabilizarii achizitiei din 2008. Prin urmare, C-X16 prefigureaza un viitor model de serie, pe un segment inca insuficient exploatat, cel al coupe-urilor compacte, de intrare in gama sportiva.

Conceptul beneficiaza de un V6 nou, de 3,0 litri pe benzina, ce dezvolta 380 CP si 450 Nm. Vorbim despre o propulsie hibrida, pentru ca surplusul de 95 CP provine de la un al doilea agregat, plasat in cutia de viteze automata cu 8 rapoarte. Plusul de putere este activat gratie functiei "push-to-pass", inspirata de sistemul KERS din Formula 1.

Conceptul pare apropiat de versiunea de serie. Are motorul amplasat central si masoara 4,45 m lungime, 2,05 m latime si 1,30 m inaltime. Poate rula cu pana la 300 km/ora si accelereaza 0-100 km/ora in doar 4,4 secunde.

Distribuie acest articol!