Noile Clase M si B de la Mercedes, in premiera la SAB
06.10.2011
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes-Benz prezinta in premiera in Romania noile generatii ale Claselor M si B, in cadrul Salonului Auto de la Bucuresti (SAB & Accesorii 2011), desfasurat la Complexul Romaero Baneasa. Alaturi de noile modele (ML 350 BlueTec si B 200), vizitatorii vor putea admira si alte modele Mercedes-Benz: CLS 350 4M BlueEfficiency, S 350 4M, SLK 350 BlueEfficiency, E 350 4M, C 200 CDI BlueEfficiency, SLS 63 AMG, Viano Avantgarde 3.0 CDI Edition 125, Vito 116 CDI.

Noua generatie a Clasei M se remarca in special prin eficienta remarcabila si prin consumul mediu cu 25% mai mic fata de modelele precedente. Astfel, un campion absolut in ceea ce priveste consumul de combustibil este modelul ML 250 BlueTEC 4MATIC, care dezvolta un consum NEDC de doar 6,0 l/100 km (158 g CO2/km) si poate parcurge pana la 1.500 km cu un rezervor plin. O serie de motoare de ultima generatie, coeficient aerodinamic de prima clasa de 0,32 si masurile extensive BlueEFFICIENCY pun bazele eficientei remarcabile.

Cu un coeficient aerodinamic (cd) de 0.32, noua Clasa M (ML 250BlueTEC) este un punct de referinta pentru aceasta clasa de autovehicule. Mai mult, modelele ML 350 BlueTEC 4MATIC si ML 350 4MATIC BlueEFFICIENCY au caracteristici standard off-road extinse, inclusiv tractiune integrala permanenta 4MATIC, control electronic al tractiunii 4ETS si buton pentru activarea rularii off-road. In plus, sistemul de asistenta – Hill Start Assist – face mai usoara urcarea pantelor, in timp ce Downhill Speed Regulation (DSR) mentine in mod automat viteza setata la coborarea rampei folosind maneta Cruise Control. De asemenea, pachetul optional ON&OFFROAD pentru noua Clasa M are sase moduri de condus: soferul poate alege intre un mod de condus automat, doua moduri off-road si trei moduri on-road (Sport, Snow si Trailer).

Cu mult mai agil si mai eficient, insa mai confortabil si mai spatios ca niciodata – noul model Clasa B se face remarcat pe toate planurile. Mai exact, nici un alt model din istoria Mercedes-Benz nu a beneficiat de atat de multe inovatii, la trecerea de la o generatie la alta.

Astfel, inaltimea redusa cu 5 centimetri fata de predecesor, spatiul remarcabil pentru pasageri, designul interior si exterior care combina asumarea calitatii si a esteticii, pachetele optionale de echipare (Chrome, Sports, Exclusive si Night), sistemul comod de comanda vocala LINGUATRONIC, accesul la Internet si multe alte inovatii multimedia marca Mercedes-Benz impresioneaza cu siguranta.

Noul motor pe benzina in 4 cilindri marcheaza lansarea unei noi serii de motoare. Procesul de ardere este bazat pe a treia generatie de sisteme de injectie, lansata anul trecut odata cu motoarele BlueDIRECT V6 si V8. Folosirea sa pe Clasa B marcheaza debutul acestei tehnologii pe segmentul compact de autovehicule. Noul motor diesel cu 4 cilindri este o imbunatatire a motorului OM651, instalat pe clasele C, GLK, E si S, un motor bazat pe injectie directa la a treia generatie. Mai mult, o alta premiera este noua cutie de viteze 7G-DCT cu dublu ambreiaj. De asemenea, noua cutie de viteze manuala cu 6 trepte  este o ruda apropiata de DCT.

O alta premiera pentru Clasa B este sistemul PRE-SAFE, care, dupa debutul pe Clasa S din 2002, este disponibil acum si pe aceasta categorie de autovehicule. In plus, Sistemul COLLISION PREVENTION ASSIST avertizeaza acustic si vizual soferii neatenti asupra obstacolelor si pregateste sistemul Brake Assist pentru un raspuns precis la franare. Varietatea de masuri de siguranta cuprinde si o serie de sisteme de asistenta, precum Adaptive Highbeam Assist, Blind Spot Assist si Lane Keeping Assist, ATTENTION ASSIST (standard),  Active Parking Assist, Brake HOLD, functia Hill Hold, LINGUATRONIC, DISTRONIC PLUS.

Cele doua noi modele vor putea fi livrate catre clientii din Romania incepand cu 19 noiembrie 2011, fiind disponibile la preturi incepand de la 19.900 euro, fara TVA (Clasa B) si 44.900 euro, fara TVA (Clasa M).

Distribuie acest articol!