Noul Lotus Exige S
05.10.2011
        
Distribuie acest articol!   

Lotus Exige S reprezinta marea surpriza a acestei toamne pe segmentul masinilor sport. Mai multe reviste de specialitate din Europa au desemnat Exige S drept „sportiva lunii octombrie”.

Performanta, agilitate, manevrabilitate, control absolut, o experienta de condus si pilotaj unica: acestea sunt calitatile pe care orice pasionat de Lotus le asteapta. Noul model nu-i poate dezamagi nici pe cei mai exigenti pasionati: noul Exige S reprezinta un adevarat uragan neasteptat pentru concurentii de pe piata.

In paralel cu raportul greutate putere incredibil, Exige S vine cu un aspect exterior si interior cu totul nou. Masina castiga in performanta si datorita noilor elemente aerodinamice ale caroseriei. Doua noi pachete de optiuni pentru interior sunt disponibile: Premium si Premium Sport. Pachetul Premium ofera mai mult confort si stil in timp ce Premium Sport este adaptat pentru pilotii care doresc o masina potrivita stilului lor sportiv.

Un buton DPM (Dynamic Performance Management) permite soferului sa aleaga intre 3 moduri: Touring, Sport sau fara DPM. Ca o optiune suplimentara, pachetul Race permite sa se adauge un al patrulea mod: Cursa (Race). Acest mod ofera o motricitate maxima la iesirea din viraje. Pachetul Race include, de asemenea, pornirea programata si un reglaj optimizat al suspensiilor, ce fac din acest model un bolid de curse perfect pentru un circuit de viteza dar si pentru un drum spectaculos de munte.

Iata si o fisa tehnica, pe scurt: motor V6, cu compresor, 3,5 litri, 350 CP, central spate; cutie de viteze manuala cu 6 trepte; greutate: 1.080 kg; raport greutate/putere: 3,1; lungime: 4,05 m; performante: 0-100km/ora in 3,8 secunde, 274 km/ora viteza maxima.

Lotus Exige S se va comercializa de la inceputul anului 2012. In Romania, automobilul poate fi achizitionat de la Forza Rossa, reprezentantul oficial Lotus Cars.

Distribuie acest articol!