Ferrari 458 Spider, lansat si in Romania
22.11.2011
        
Distribuie acest articol!   

La doar doua luni de la premiera mondiala, care a avut loc la Maranello, si de la lansarea oficiala, la Salonul de la Frankfurt, Ferrari 458 Spider a fost prezentat oficial astazi si in Romania. Evenimentul a avut loc la showroomul Ferrari din Otopeni, in fata a numerosi jurnalisti.

Forza Rossa, reprezentantul oficial Ferrari in Romania, a pregatit publicului o surpriza, prin amplasarea in showroom a mai multor generatii de modele convertibile (F360 Modena Spider, F430 Spider, F430 Scuderia Spider 16M si Ferrari California), pentru a retrai evolutia, emotia si succesul pe care le-au reprezentat fiecare din aceste superbe automobile. Dupa o scurta introducere, noul Ferrari 458 Spider si-a facut aparitia intr-un mod spectaculos, avandu-l la bord pe pilotul Claudiu David.

In Romania, automobilele decapotabile de la Ferrari se bucura de un mare succes: „Fiind o tara in care verile sunt calduroase si profitand de superbul litoral sau de drumurile sinuoase si spectaculoase de munte, dar si in orase, clientii nostri sunt foarte atrasi de modelele decapotabile precum California sau seria Spider a gamei sport. Este un lifestyle, o tendinta, date fiind senzatiile unice procurate de curentul de aer sau de sunetul inconfundabil al motorului”, a declarat Camelia Bazac, CEO Forza Rossa.

Derivata din modelul 458 Italia (distinsa cu mai multe premii internationale printre care Motorul Anului 2011 sau castigator al Cupei Intercontinentale Le Mans in anduranta), versiunea Spider este echipata cu un acoperis rigid retractabil. Timpul de deschidere este de doar 14 secunde, iar acest sistem inovator este cu 25 kg mai usor decat versiunea soft-top a modelelor precedente. Motorul are 570 CP, performante de 3,4 secunde pentru acceleratia 0-100 km/ora si o viteza de top de 320 km/ora. Datorita ergonomiei in cockpit si a conceptului anti-turbulente, pasagerii pot purta o discutie chiar si la 200 km/ora.

„In cel mai dificil an al crizei financiare, asa cum se intrevede a fi 2012, a vinde masini sport de peste 200.000 euro este o mare provocare. Asa cum am dat dovada pana in prezent, provocarile fac parte din metabolismul Forza Rossa”, a incheiat Camelia Bazac.

Distribuie acest articol!