Lotus Evora S IPS, lansat in Romania
29.11.2011
        
Distribuie acest articol!   

Performanta, agilitate, manevrabilitate, control absolut, o experienta de condus unica: acestea sunt calitatile pe care orice pasionat de Lotus le asteapta. Evora S IPS este un mic Ferrari, atat la propriu cat si la figurat. Dupa ce nume importante si cu referinte solide la Ferrari s-au mutat la Hethel in 2010, la uzina Lotus, obiectivul a fost clar: aceasta marca sa produca masini sportive capabile sa concureze cu Ferrari, Porsche sau Lamborghini.

„Lotus Evora S IPS se apropie mult, prin performanta, dar si prin aspectul estetic, de un Ferrari. Noua cutie de viteze poate fi folosita atat in modul automatic cat si secvential, cu palete de schimbare a vitezelor de la volan. Senzatiile si experienta de condus sunt extraordinare. Iar cel mai impresionant este faptul ca acest automobil costa doar jumatate din cel mai ieftin Ferrari de pe piata”, a declarat Lucian Sonea, directorul de marketing al Forza Rossa.

Versiunea 2012 Lotus Evora aduce lucruri noi – dotarile si calitatea pielii din interior, sistemul de navigatie sau imbunatatirea performantelor prin actionarea butonului Sport. Evora S IPS pe scurt: motor V6, cu compresor, 3,5 litri, 350 CP, central spate; cutie de viteze automata IPS Intelligent Precision Shift; greutate: 1.442 kg; Consum mixt: 9,7 litri/100 km; emisii: 224 g/km; performante: 0-100km/ora in 4,8 secunde, 270 km/ora viteza maxima.

In cadrul evenimentului de lansare a fost prezenta si „vedeta” Politiei Romane, Lotus Evora S, care a fost echipata cu pneuri de iarna Michelin Pilot Alpin oferite de Michelin Romania.

Lotus Evora S IPS poate fi achizitionat in Romania de la Forza Rossa, reprezentantul oficial Lotus Cars. Pretul modelului prezentat la lansare este de 75.636 euro.

Distribuie acest articol!