Mazda3 facelift, lansata oficial in Europa
02.11.2011
        
Distribuie acest articol!   

Mazda3 este cel mai popular model din gama constructorului japonez, cu aproape 3 milioane de unitati vandute global si cel mai premiat, cu 125 de distinctii, dintre care se remarca pozitia de lider in topul de fiabilitate JD Power din Germania. Facelift-ul aduce pentru generatia actuala a compactei Mazda un nivel mai ridicat de confort, o manevrabilitate crescuta, dar si o experienta mai placuta la condus.

Mazda3 facelift este deja disponibila in Romania si modelul poate fi achizitionat pana la sfarsitul anului cu un avantaj client de 3.000 de euro, ce include reducerea de 2.000 de euro din pretul final si contravaloarea pachetului de lansare – jante de aliaj si proiectoare de ceata . In plus, modelul beneficiaza de 5 ani garantie in limita a 150.000 de km.  

Prima noutate la exteriorul Mazda3 facelift este reprezentata de grila frontala in cinci puncte, redesenata pentru un plus de dinamism. Colturile acesteia incorporeaza noi faruri de ceata rotunde si o grila frontala ce iese in evidenta mai mult decat la versiunea anterioara. Toate aceste schimbari ofera un aspect mai agresiv si mai atragator, imbunatatind totodata si performantele aerodinamice, la care contribuie si materialele mai rigide folosite la proiectarea caroseriei.

Mazda3 facelift poate fi furnizata cu una dintre cele 5 motorizari disponibile. Dintre acestea doua motoare sunt diesel, de 1,6 litri si 116 CP, respectiv de 2,2 litri care pot fi oferite in derivate de 150 CP sau 185 CP si sunt conectate la cutii de viteze manuale cu 6 trepte. Motorizarile pe benzina includ un agregat de 1,6 litri si 105 CP, unul de 2,0 litri DISI echipat cu sistemul i-stop si cel mai performant, care echipeaza versiunea MPS, de 2,3 litri Turbo si 260 CP. Toate motorizarile respecta normele Euro 5.

Elementele de siguranta Mazda3 ce au obtinut scorul maxim la testul de siguranta Euro NCAP au fost pastrate si imbunatite pentru Mazda3 facelift. Pachetul standard de siguranta activa include ABS, EBD, asistenta la franare, TCS (sistemul de control al tractiunii) si DSC. La acestea se adauga indicatorul de franare de urgenta (ESS) care avertizeaza conducatorii din spate in cazul in care se franeaza brusc, sistemul RVM, destinat monitorizarii partii din spate a autovehiculului, recent premiat la Salonul de la Frankfurt, de anul acesta, cu premiul Euro NCAP pentru tehnologie, farurile bi-xenon adaptive si senzorii de parcare.

Siguranta pasiva este oferita de cele sase airbag-uri frontale, laterale si cortina, de tetierele ce protejeaza gatul in caz de impact din spate, de pedalele deformabile si de coloana de directie capabila sa absoarba energia in situatia unei coliziuni.

Distribuie acest articol!