Noul Opel Astra OPC - mai puternic ca niciodata
06.11.2011
        
Distribuie acest articol!   

Noul Opel GTC Astra dispune acum de o dinamica imbunatatita: fabulosul model coupe compact sportiv va veni in vara lui 2012 in varianta OPC (Opel Performance Center) de inalta performanta. Astra OPC este propulsat de un motor turbo pe benzina, cu o cilindree de 2,0 litri si sistem de injectie directa. Valori de performanta: putere de 280 CP si cuplu maxim de 400 Nm. Astra OPC poate atinge, astfel, o viteza maxima de 250 km/ora, fiind cel mai rapid model Astra de pana in prezent.

Intregul sasiu al autovehiculului sport este proiectat pentru a furniza putere fara compromisuri. Respectand cele mai nobile traditii OPC, autovehiculul a fost testat si reglat pe portiunea Nordschleife a circuitului Nurburgring, Germania, sub supravegherea ambasadorului marcii Opel, Joachim (“Jockel”) Winkelhock. Modelul a fost special creat pentru a oferi o dinamica laterala imbunatatita si o manevrabilitate optima. Suspensia fata avansata HiPerStrut (High Performance Strut) din dotarea modelului GTC Astra sta la baza acestor performante. Pe langa suspensia HiPerStrut, versiunea OPC dispune de sistemul de control al sasiului FlexRide, complet adaptiv. Sasiul FlexRide permite soferului sa  optimizeze caracteristicile amortizoarelor, viteza de reactie a sistemului de directie si a pedalei de acceleratie prin simpla apasare a butoanelor Sport si OPC. Totusi, functiile inovatoare ale modelului OPC nu se opresc aici. Autovehiculul a fost echipat cu un diferential autoblocabil pe puntea fata, care ii asigura un plus de stabilitate si de manevrabilitate; spre exemplu, autovehiculul dispune de o aderenta sporita la iesirea din curba cu viteza mare – chiar si pe carosabil ud. „Am proiectat un pachet ce va convinge si cei mai experimentati soferi sportivi – si nu doar pe Nurburgring”, spune legenda motorsportului, Winkelhock. Sistemul de franare de inalta performanta fabricat de renumitul producator Brembo asigura o decelerare optima si o stabilitate maxima, chiar si in situatii critice.

Caroseria exclusivista a modelului GTC Astra OPC exprima pasiunea pura pentru putere si viteza. Cu aspectul sau sportiv, GTC Astra a reprezentat pana in prezent expresia cea mai emotionala a limbajului de design al marcii Opel, insa versiunea OPC isi etaleaza puterea. Modelul OPC are acum un aer mai sportiv datorita unui set de bare de protectie fata si spate sculptate special, pragurilor laterale, spoilerului de acoperis aerodinamic si celor doua tevi de esapament cu forma trapezoidala. In interior, autovehiculul sport compact este echipat cu scaune performante, un volan sport OPC din piele si instrumente speciale.

Opel Performance Center (OPC), responsabil pentru accentele sportive ale gamei de modele Opel inca din 1999, este un element esential pentru profilul marcii. Acesta investeste emotii si multa pasiune in aceste autovehicule cu un design uimitor, tehnologie de ultima generatie si o dinamica de conducere extraordinara. Autovehiculele OPC sunt varfuri de emotie pentru gamele de modele respective.

Modelele OPC existente in prezent pe piata sunt Corsa 192 CP (210 CP in versiunea Nurburgring Edition) si Insignia OPC, disponibil in versiunea sedan cu 4 sau 5 usi si Sports Tourer. Motorul turbo V6 pe benzina de 2,8 litri (325 CP) este cel mai puternic propulsor produs in serie, din istoria Opel. In varianta Unlimited, Insignia OPC atinge o viteza maxima de 270 km/ora, in functie de tipul de echipare si transmisia utilizata.

Distribuie acest articol!