Noul Volkswagen CC renunta la numele Passat
03.11.2011
        
Distribuie acest articol!   

Coupe-ul cu 4 usi de la Volkswagen este revizuit, dupa patru ani de cariera, timp in care s-a vandut la nivel mondial in 270.000 de exemplare. Lansat ca reactie la aparitia mai rasatului Mercedes CLS, Passat CC s-a pozitionat in segmentul inferior, cu preturi intre 30.000 si 40.000 de euro.

Cu ocazia apropiatului Salon Auto de la Los Angeles, VW va prezenta versiunea facelift, la care, in mod surprinzator, se va reununta la numele Passat. Astfel de-acum inainte, modelul se va numi, pur si simplu, Volkswagen CC.

Asa cum era de asteptat, versiunea revizuita are grupurile optice redesenate, formele rotunde fiind abandonate in favoarea noului stil angular, adoptat de toata gama Volkswagen. De remarcat aparitia farurilor bi-xenon si a luminilor cu LED.

Interiorul se apropie de categoria de lux, in principal datorita sistemelor disponibile – detector de oboseala, sistem audio RCD 310, alerta de parasire a benzii, detector pentru unghiul mort, sistem activ de iluminare, scaune cu masaj si ventilatie, samd.

Toate motoarele diesel, cu puteri intre 140 si 170 CP, vor fi echipate cu sistem Stop&Start si de recuperare a energiei la franare. De asemenea, motoarele pe benzina disponibile in Europa (de 160, 210 si 300 CP) vor fi disponibile cu acest sistem de recuperare a energiei. In SUA vor fi comercializate doar doua motoare pe benzina, de 200 si 280 CP.

Noul Volkswagen CC va fi debuta la vanzare in Germania, in februarie anul viitor. Volkswagen intentioneaza sa comercializeze acest model si in China, dar intr-o versiune speciala pentru aceasta piata.

Distribuie acest articol!