Noul VW Crafter - consum si costuri reduse drastic
01.11.2011
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen Autovehicule Comerciale lanseaza noul Crafter pe piata europeana, cu un design mai pregnant, un interior optimizat, cea mai noua generatie de motoare TDI – pe atat de eficiente pe cat sunt de puternice – si costuri de rulare si intretinere semnificativ reduse. Gratie noului motor TDI cu patru cilindri a fost posibila scaderea consumului de combustibil si a emisiilor de CO2 cu pana la 33%, iar a costurilor de rulare si intretinere cu pana la 25%.

De asemenea, au fost imbunatatiti si alti parametri importanti. Astfel, in functie de tipul de motor, sarcina utila a autovehiculului a fost crescuta cu aproape 10%. Cu o garantie suplimentara pentru al 3-lea si al 4-lea an, Volkswagen permite clientilor sai de autovehicule comerciale si operatorilor de flote sa faca planuri de viitor cu mai multa incredere.

Crafter, care a fost perfectionat atat din punct de vedere tehnic, cat si vizual, ridica stacheta in segmentul autovehiculelor comerciale usoare (cu masa maxima autorizata intre 3,5 si 5,0 t), la un nou nivel, mai ecologic si mai eficient din punctul de vedere al costurilor. Imbunatatirile se datoreaza, in principal, noului motor TDI de 2,0 litri, care este exceptional de eficient si dispune de tehnologie common rail. Acesta inlocuieste motorul TDI de 2,5 litri, care a fost utilizat la toate versiunile anterioare de Crafter cu cutie de viteze manuala cu 7 trepte. Noile propulsoare cu 4 cilindri sunt disponibile in 4 variante de putere: 109 CP, 136 CP, 143 CP si 163 CP.

In general, gama de modele cuprinde doua clase de mase – 3,5 si 5,0 t -, doua versiuni de ampatament – mediu si lung -, si patru tipuri de baza de caroserie – Furgon, Kombi, Autosasiu cu platforma si Autosasiu. Versiunile Furgon si Kombi sunt disponibile cu trei inaltimi pentru acoperis, iar Furgonul este disponibil si cu o consola spate extinsa. Busul Hanovra dispune de o pozitie speciala in gama si este capabil sa transporte pana la 19 pasageri.

Distribuie acest articol!