Noul Opel GTC Astra, de la 18.990 euro
01.12.2011
        
Distribuie acest articol!   

Spre deosebire de multe versiuni cu trei usi ale modelelor hatchback compacte, GTC va fi un model unic in gama Opel, cel mai performant Astra in ceea ce priveste designul si dinamica de conducere. Acesta nu are niciun element de design exterior in comun cu celelalte modele din gama Astra, cu exceptia carcaselor oglinzilor exterioare si a antenei. Sase dintre cele sapte design-uri de jante de 17 pana la 20 de inch disponibile sunt, de asemenea, specifice doar modelului GTC.

De asemenea, parbrizul panoramic este disponibil exclusiv pentru noul GTC Astra. Pentru aceasta caracteristica unica, lansata cu succes odata cu modelul anterior GTC Astra, inginerii Opel au depus in total 11 patente in timpul dezvoltarii. Parbrizul panoramic mare se extinde uniform de la capota la acoperis, pana la montantul B. Neincluzand traverse care ar fi afectat vizibilitatea, acesta ofera soferului si pasagerilor o experienta unica la bord si o perceptie complet noua a spatiului si vizibilitatii, cu un camp vizual aproape nelimitat, asemanator vederii dintr-o cabina de pilotare.

GTC Astra va fi disponibil in patru variante de motorizare: trei motoare pe benzina si unul turbodiesel, cu puteri intre 120 si 132 180 CP. Varianta OPC de inalta performanta va fi disponibila in 2012. Transmisia manuala cu 6 trepte de viteza este inclusa in dotarea standard a tuturor motoarelor. La inceputul anului 2012, transmisia automata cu 6 trepte va fi disponibila pentru motorul pe benzina 1.4 turbo si motorul turbo diesel 2.0 CDTI common-rail.

Modelul GTC Astra se poate comanda la partenerii Opel din Romania, iar preturile pornesc de la 18.990 euro (cu TVA) pentru motorizarea 1.4 Turbo Ecotec Start/Stop 120 CP. Oferta disponibila la acest moment include versiunea 1.4 Turbo Start/Stop de 140 CP, ca si propulsorul de 1.6 Turbo 180 CP. In privinta motorizarilor diesel, este disponibila versiunea 2.0 CDTI Ecotec Start/Stop 165 CP, in timp ce mai multe optiuni vor fi adaugate pe parcursul anului viitor.

Distribuie acest articol!