Toate noutatile anului 2012
27.12.2011
        
Distribuie acest articol!   

Au mai ramas doar cateva zile pana cand vom intra in noul an 2012, unul bogat in noutati auto. In ciuda climatului economic deloc prielnic, constructorii se intrec in lansari de noi modele si au programate foarte multe noutati pentru anul ce vine. Din acest punct de vedere si fara a ne gandi la noutatile care sunt tinute inca la secret, se poate spune ca, in ciuda crizei, 2012 va fi chiar un an neobisnuit de bogat!

Retin atentia in mod special modelele inedite, precum cele electrice sau in premiera pe anumite segmente de piata. Din aceasta din urma categorie merita amintite Dacia Lodgy, SEAT MII / Skoda Citigo, Opel Mokka sau noul Ford B-Max, care se va asambla la Craiova. Pe de alta parte, sunt asteptate noi generatii ale unor modele de referinta, de la clasicele VW Golf si Renault Clio pana la low-cost-ul Dacia Logan.

In ceea ce priveste marcile legate intr-un fel sau altul de Romania, Dacia va prezenta in primavara monovolumul Lodgy, iar in vara isi va face aparitia si o noua utilitara, care va fi fabricata, impreuna cu Lodgy, in Maroc. Toamna, cu ocazia Salonului de la Paris, vom face cunostinta cu noua generatie Logan, in timp ce noul Ford B-Max, realizat exclusiv la Craiova, este programat sa iasa pe piata.

In ceea ce ne priveste, va propunem mai jos o succinta trecere in revista a noutatilor asteptate pentru 2012, fie ca este vorba de premiere mondiale, care urmeaza sa fie dezvaluite in cadrul marilor saloane auto, fie de lansari pe piata din Romania a unor noi modele care au fost deja prezentate oficial. Am pastrat doar cele mai importante noutati, grupate pe categorii si ordonate alfabetic. Despre majoritatea dintre ele am avut deja ocazia sa vorbim aici. Prin urmare, daca doriti sa aflati mai multe despre un anumit model, este suficient sa tastati numele in spatiul motorului de cautare de pe website-ul nostru, din partea dreapta-sus, sub meniu.

Mini
Audi A1 Sportback
Citroen C1 / Peugeot 108 / Toyota Aygo 2
FIAT Panda
Ford Fiesta ST
Mitsubishi Colt
Opel Junior
Peugeot 208
Renault Clio 4
Renault Zoe
SEAT MII / Skoda Citigo
   
Compacta
Audi A3
Citroen DS4 Racing
Infiniti Ethera
Mercedes Clasa A
Opel Astra GTC/OPC
Peugeot 301
SEAT Leon
Skoda Rapid
Volkswagen Golf 7

Limuzina
Audi A7 Sportback
BMW Seria 3 GT
Bugatti 16 C Galibier
Chevrolet Malibu
Maserati Quattroporte
Mazda 6
Tesla model S

Break
Mercedes CLS break
Volkswagen Passat Alltrack
Volvo V30/V40
Volvo V60 Plug-in Hybrd

MPV
Dacia Lodgy
Ford B Max
Toyota Prius +

Crossover, SUV, 4×4   
Alfa Romeo Kamal
Citroen C4 Aircross
FIAT 500 4X4
Ford Kuga 2
Honda CR-V
Mazda CX-5
MINI Paceman
Opel Mokka (Corsa SUV)
Peugeot 4008
Renault Captur
Ssangyong SUT-1
   
Coupe
Alfa Romeo 4C
Exagon Motors Furtive eGt
FIAT 500 coupe Zagato
Jaguar XE
Subaru BRZ / Toyota GT 86
   
Cabriolet
Citroen DS3 cabriolet
Jaguar XKR-S Cabriolet
Lancia Flavia cabriolet
Mercedes SL
Volkswagen Beetle Cabriolet

Distribuie acest articol!