Facelift pentru BMW X6
27.01.2012
        
Distribuie acest articol!   

BMW a prezentat informatii si imagini cu versiunea revizuita a primului sau SAV (Sports Activity Coupe), X6. Noutatea va fi dezvaluita oficial peste putin timp, in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Lansat ca model de nisa, X6 a ajuns in scurt timp un reper in gama bavarezilor. In cei 3 ani de cand si-a facut aparitia pe piata americana s-a vandut in peste 20.000 de exemplare, in timp ce, la nivel mondial, vanzarile au trecut de 150.000 de unitati. Un succes surprinzator, care a pus la treaba concurenta, o serie de modele SUV cu alura similara, de coupe, urmand sa-si faca aparitia in viitorul apropiat.

Fiind inca in voga, X6 confirma zicala conform careia echipa castigatoare nu se schimba. Prin urmare, operatiunea de facelift aduce noutati minore. Cea mai importanta consta in disponibilitatea motoarelor de 3,0 litri twin-turbo cu 6 cilindri in linie si de 4,4 litri twin-turbo V8 si in cadrul pachetului M (care nu este acelasi lucru cu modelul X6M, cel care va fi disponibil cu un V8 de 555 CP si transmisie automata in 6 trepte). Toate versiunile care nu sunt comandate cu pachetul M vor dispune de aceleasi motorizari ca si pana acum.

Aspectul exterior a fost usor revizuit si se incadreaza in aceeasi nota cu ultimele aparitii din gama, precum Seria 3 sau Seria 5. Luminile adaptive cu LED si-au facut, de asemenea, aparitia, atat la faruri (disponibile optional ca alternativa la farurile bixenon, o premiera pentru un SUV), cat si la stopuri. Mici revizuiri au fost operate si la interior, iar paleta de culori pentru caroserie a fost imbogatita.

Noul BMW X6 cu facelift va fi disponibil la dealeri incepand in primavara, imediat dupa prezentarea oficiala de la inceputul lunii martie, de la Geneva.

Distribuie acest articol!