Honda reinvie legenda NSX, sub sigla Acura
11.01.2012
        
Distribuie acest articol!   

Viitorul model NSX, pe care Honda ar urma sa-l produca cel tarziu in 2015, este anticipat de prototipul dezvaluit zilele trecute, sub sigla brandului de lux Acura. Este un concept hibrid care ne ajuta sa ne formam o idee despre viitorul Honda in domeniul sportivelor. In acelasi timp, ne aminteste, evident, de primul „mare” GT de la Honda, prezentat in 1990, ca o vitrina tehnologica a succeselor inregistrate la acea vreme in F1, alaturi de McLaren.

Vechiul NSX era propulsat de un V6 de 300 CP amplasat central. S-a vandut sub sigla Acura in SUA, respectiv Honda in Europa. O serie de restilizari i-au permis coupe-ului desenat de Ken Okuyama sa stea pe piata pana in 2005. Modelul a avut o cariera exceptionala si pe circuitele de curse, in special in campionatul GT din Japonia.

Revenirea legendei NSX este o realitate ce a fost confirmata oficial prin prezentarea noului concept, la editia din acest an a Salonului de la Detroit. Iar noul NSX va beneficia de tehnologii de ultima generatie, urmand sa fie un automobil hibrid.

Cea mai importanta inovatie inglobata de Acura NSX Concept se numeste Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive). Honda propune o transmisie integrala cu dublu ambreiaj asociata cu doua motoare electrice montate pe puntea fata (cu gestiunea cuplului asociata sau separata pe fiecare roata in parte) si cu un nou V6 VTEC.

Distribuie acest articol!