Iata Cea Mai Frumoasa Masina a Anului 2011
29.01.2012
        
Distribuie acest articol!   

Prestigiosul concurs anual si-a desemnat castigatoarea cu putin timp in uma. Acest trofeu, alaturi de multe alte premii importante, a fost acordat in cadrul Festivalului International al Automobilului, eveniment gazduit, ca la fiecare inceput de an, de Domul Invalizilor din Paris.

Cu 26% din totalul de voturi acordate de public, a sasea generatie BMW Seria 3 a fost desemnata Cea Mai Frumoasa Masina a Anului 2011, devansand finalistele Peugeot 208 (20% din sufragiile acordate pe internet), Chevrolet Camaro Cabriolet (18%) si Hyundai Veloster (14 %). Succesul modelului german este cu atat mai important, cu cat acesta este singurul premiu acordat in urma voturilor exprimate online. Anul acesta au fost aproape 100.000 de oameni, din 47 de tari, care au participat la acest amplu proces de votare. Anul trecut, Cea Mai Frumoasa Masina a Anului a fost Citroen DS4.

Juriul Festivalului International al Automobilului, eveniment ajuns anul acesta la a 27-a editie, a acordat 13 premii speciale, la diferiti actori din lumea auto. Iata, mai jos, cateva dintre premiile acordate de juriul format din 14 persoane, prezidat de arhitectul Jean-Michel Wilmotte si din care au mai facut parte cvadruplul campion mondial de Formula 1 Alain Prost (presedinte de onoare) si creatoarea de moda Chantal Thomass (vicepresedinte).

Marele Premiu pentru Cel Mai Frumos Interior al Anului 2011:
MINI Coupe

Marele Premiu pentru Cel Mai Frumos Supercar al Anului 2011:
Mercedes SLS Roadster

Marele Premiu pentru Cel Mai Frumos Concept al Anului 2011:
Peugeot HX1

Marele Premiu pentru Creativitate:
BMW

Marele Premiu pentru Design:
Linia DS de la Citroen

Marele Premiu Special al Juriului:
Renault Sport F1

Palme d’Or:
Sebastien Loeb

Distribuie acest articol!