Opel Mokka - primele informatii oficiale
11.01.2012
        
Distribuie acest articol!   

Opel a prezentat primele informatii despre noul sau model, primul al unui producator german in segmentul SUV sub-compact.

Opel Mokka a fost proiectat pentru persoane cu un stil de viata activ si rafinat. Acest aspect se reflecta si in denumirea sa, care a avut ca sursa de inspiratie boabele de cafea rotunde si mici din soiul renumit de cafele Arabica. Bauturile din extract de boabe de cafea Mocca sunt sofisticate si rafinate, de calitate superioara si pline de energie. La fel ca acestea, modelul Opel Mokka este compact, avand in acelasi timp o atitudine impunatoare.

In ciuda lungimii sale de 4,28 de metri, modelul Mokka poate transporta fara dificultati cinci persoane intr-o pozitie confortabila. Acesta respecta, de asemenea, promisiunea Opel de a combina designul atragator cu tehnologiile inovatoare si functiile destinate clasei superioare, facandu-le accesibile unei categorii mai mari de cumparatori.

Modelul Opel Mokka imbina caracterul functional si o pozitie de sedere confortabila si inalta cu pasiunea pentru aventura. Acesta poate fi prevazut cu un sistem de tractiune integrala care distribuie cuplul in mod continuu spre puntea spate atunci cand acest lucru se impune pentru obtinerea unei forte de tractiune si a unei manevrabilitati mai bune.

Puterea este asigurata de trei motoare eficiente, toate transmisiile manuale fiind echipate cu sistemul economic Start/Stop de la Opel. Oferta de motorizari pe benzina include un motor cu aspiratie naturala cu cilindree de 1,6 litri si putere de 115 CP, precum si o varianta turbo de 1,4 litri cu o putere de 140 CP si un cuplu de 200 Nm.  In ceea ce priveste propulsia diesel, este disponibil un motor turbo diesel 1.7 CDTI cu o putere de 130 CP si un cuplu de 300 Nm. Atat varianta 1.4 Turbo, cat si cea 1.7 CDTI pot fi combinate fie cu o transmisie manuala, fie cu o transmisie automata, ambele cu 6 trepte.

Modelul Mokka aduce noi tehnologii revolutionare in cadrul segmentului B de autovehicule SUV, cum ar fi o gama de sisteme de asistenta pentru sofer ce se bazeaza pe camera video frontala Opel Eye, precum si o camera video de marsarier.

Caracterul sportiv al modelului Mokka este intarit si de garda la sol mai ridicata, precum si de ecartamentele sale mari care masoara 1540 mm. Liniile robuste ale exteriorului sunt accentuate de jantele din aliaj de 18”, standard pentru nivelurile de echipare Enjoy si Cosmo.

Mokka asigura un spatiu de incarcare de pana la 1.372 litri, precum si pana la 19 zone de depozitare. Capacitatea de incarcare a modelului poate fi sporita prin noua generatie a suportului de biciclete Flex-Fix montat in spate. Opel este singurul producator care ofera un astfel de sistem.

Functiile standard care imbunatatesc experienta conducerii pentru toate variantele modelului Mokka includ controlul electronic al stabilitatii (ESC), controlul tractiunii (TC), precum si sistemul de asistenta la pornirea in rampa (HAS) si sistemul de control la deplasarea in panta (HDC) – care sporesc siguranta si nivelul de confort in timpul deplasarii in rampa sau in panta.   

Toate informatiile despre model vor fi dezvalite la Salonul Auto de la Geneva. Noul Mokka va fi disponibil in cadrul reprezentantelor Opel la sfarsitul anului 2012.

Distribuie acest articol!