Al treilea Mitsubishi Outlander
13.02.2012
        
Distribuie acest articol!   

Mitsubishi isi revendica paternitatea conceptului de "crossover", materializat initial prin Outlander, in 2001. Ceea ce atunci parea sa fie o categorie de nisa, combinatia dintre break si 4×4 a prins foarte bine pe piata, iar in prezent constituie un segment deloc de neglijat.

Intre timp, Outlander se pregateste sa se lanseze in cea de-a treia generatie, premiera fiind programata pentru luna viitoare, la Geneva. Asta dupa ce, in 2007, a doua generatie a servit drept baza pentru doua modele similare din grupul PSA – Peugeot 4007 si Citroen C-Crosser.

Partea frontala a noului Outlander a fost total redesenata. S-a renuntat la calandrul trapezoidal, asa cum se anuntase, in favoarea unor “mustati” cromate, mult mai putin agresive. Farurile sunt preluate de la a doua generatie a conceptului PX-MiEV, prezentat anul trecut, la Salonul de la Tokyo.

La fel de lung ca vechea generatie (4,67 m), noul crossover poate lua la bord pana la 7 persoane. La momentul lansarii de la vara, motorizarea va fi formata din doar doua agregate, cu transmisie pe 2 sau 4 roti: un benzinar MIVEC de 2,0 litri si un diesel de 2,2 litri.

Cea mai mare noutate este insa asteptata in 2013: o versiune hibrid reincarcabila, cu transmisie integrala. Existenta deja pe PX-MiEV II, tehnologia hibrid permite o autonomie de peste 800 km si emisii de CO2 sub 50g/km!

Distribuie acest articol!