Mercedes SL63 AMG, prezentat oficial
24.02.2012
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes a profitat de prezentarea oficiala a noului monopost de Formula 1, cu care va ataca sezonul 2012, pentru a lansa si un produs de serie: noul SL63 AMG. Ce-i drept, este un produs de serie mica, exclusivist, insa in ton cu noua titulatura oficiala a echipei de Formula 1, care si-a schimbat numele din Mercedes GP in Mercedes AMG.

Divizia de performanta a constructorului german, care este responsabila si cu producerea propulsoarelor de F1, si-a pus amprenta pe noul roadster. Este versiunea de top a noului SL, care a fost prezentat cu putin timp in urma, la Salonul de la Detroit.

Spiritul AMG se regaseste in primul rand sub capota: un V8 biturbo de 5,5 litri si 537 CP, inaugurat recent pe coupe-ul CL. Noul motor este capabil sa imprime o acceleratie 0-100 km/ora in doar 4,3 secunde (564 CP si 4,2 secunde, cu pachetul optional AMG Performance).

Desi afiseaza linii mai atletice la exterior, SL 63 AMG este, totusi, mai usor cu 125 km fata de generatie precedenta, gratie folosirii pe scara larga a aluminiului. Pavilionul retractabil electro-hidraulic este disponibil, optional, in combinatie cu sistemul Magic Sky Control. De altfel, lista de dotari este una lunga si spectaculoasa, incepand cu tehnologii de ultima generatie, precum suspensia activa ABC (Active Body Control) si continuand cu detalii rafinate, cum este pielea Nappa.

Distribuie acest articol!