Noul Ford Kuga, dezvaluit la Geneva
15.03.2012
        
Distribuie acest articol!   

Noul Kuga este parte din politica de globalizare Ford: la scurt timp dupa prezentarea de la Detroit (sub numele de Escape), a fost lansata si versiunea europeana a SUV-ului, la Geneva. A doua generatie Kuga se remarca in primul rand prin lungimea marita cu 8 cm, pana la 4,52 m, cu un surprlus de 82 litri la portbagaj.

Interiorul nu dispune de mari surprize, plansa de bord fiind foarte apropiata de cea a noului Focus, un alt model global Ford. Surpriza se afla, in schimb, la partea din spate, unde hayonul poate fi deschis foarte usor, printr-un simplu gest cu piciorul (trecerea piciorului pe sub bara spate). Aceasta solutie nu este, totusi, o premiera absoluta, avand in vedere ca exista deja pe VW Passat sau BMW Seria 5.

Apropo de noutati, noul Kuga dispune de sistemele de la Ford ce inglobeaza tehnologie avansata, precum Active Park Assist sau detectia pentru unghiurile moarte.

Disponibil cu transmisie integrala, noul Ford Kuga dispune de un turbodiesel de 2,0 litri TDCi, in doua versiuni de putere – 140 si 163 CP. Cutia automata Powershift este disponibila optional. Motorizarea pe benzina este asigurata de motorul EcoBoost de 1,6 litri si 175 CP, disponibil deja pe alte modele Ford.

Distribuie acest articol!