Noul Lotus Exige S, prezentat oficial in Romania
16.03.2012
        
Distribuie acest articol!   

A fost lansat oficial in Romania automobilul Lotus Exige S, cel mai recent model produs la Hethel, in Marea Britanie de catre Lotus Cars. Evenimentul a avut loc la showroom-ul Lotus de langa Aeroportul Otopeni, in prezenta Lord Green of Hurstpierpoint, ministrul britanic pentru Comert si Investitii, a Excelentei Sale Martin Harris, ambasadorul britanic la Bucuresti si a lui Ion Bazac, presedintele Forza Rossa, reprezentantul oficial Lotus Cars in Romania.

Numerosi jurnalisti au apreciat momentul in care Lord Green a dezvelit masina sportiva britanica, recunoscuta ca un simbol al performantei si agilitatii, atribute specifice Lotus. Cu o putere a motorului de 350 CP, raportata la o greutate de doar 1.167 kg, Exige S (Seste) este cel mai performant supercar produs de Lotus. Elemente aerodinamice ale caroseriei (precum spoilerul, extractorul sau aripa spate) sunt concepute special pentru a garanta sportivitate, performanta maxima precum si o linie autentica.

Pachetul Race, parte din DPM (Dynamic Performance Management) include un sistem de plecare de pe loc programata si un reglaj optimizat al suspensiilor. Acestea transforma modelul intr-un bolid de curse perfect adaptat unui drum spectaculos de munte sau unui circuit de viteza.

Iata si o scurta fisa tehnica: motor V6 amplasat central spate, supraalimentat, cilindree de 3,5 litri, 350 CP, cutie de viteze manuala cu 6 trepte (cu rapoarte scurte), 1.176 kg, raport greutate-putere 3,3, 0-100 km/ora in 4,0 sec, viteza maxima 274 km/ora.

Lotus Exige S poate fi achizitionat de la Forza Rossa, reprezentantul oficial Lotus Cars in Romania, Republica Moldova, Serbia si Muntenegru.

Distribuie acest articol!