Doua noi versiuni speciale MINI
20.04.2012
        
Distribuie acest articol!   

Acoperis in culoare contrastanta, decorat cu steagul Marii Britanii (Union Jack) sau setul de  proiectoare suplimentare montate pe grila – acestea sunt doua dintre cele mai faimoase elemente de personalizare ale marcii britanice. Dupa mai bine de doua milioane de unitati produse de la relansarea MINI, gama deosebit de variata de optiuni de design asigura faptul ca fiecare utilizator poate avea un model unic. Posibilitatile de personalizare au devenit acum un trademark distinctiv MINI. La fel de faimoase sunt si modelele speciale in editie limitata pe care marca le-a prezentat de-a lungul timpului, cele mai multe purtand numele unor cartiere londoneze, asa cum este Camden sau Mayfair. In acest an debuteaza doua editii speciale deosebite, modele ce au fost prezentate cu ocazia lansarii MINI Roadster.

Primul, in culoarea Absolute Black Metallic, cu acoperis, jante si oglinzi vopsite tot intr-o nuanta de negru, este MINI Countryman Dark Edition. Disponibil doar pentru versiunile de motorizare Cooper S si Cooper S All4, acest model include si elemente de personalizare deosebit de sportive, in design John Cooper Works. De la setul de linii laterale albe, kit-ul de caroserie sport si evacuarea neagra, pana la elemente de interior precum volan si levierul schimbatorului de viteze acoperite cu Alcantara Carbon, toate acestea intaresc imaginea de forta, masculina, a noului model.

MINI Countryman Dark Edition poate fi comandat pentru motorizarile Cooper S si Cooper S All4 cu un pret suplimentar de 3.454 euro pentru acest pachet.

Cel de-al doilea model este o invitatie la rememorarea istoriei MINI si a debutat cu o campanie unica pe pagina de Facebook MINI Romania care a vorbit de cele cinci decenii de existenta MINI. In prim-plan este pilotul legendar Rauno Aaltonen care isi imprumuta si numele acestei editii speciale in editie limitata. Aaltonen, supranumit si The Rally Professor, este creditat ca a pus bazele stilului de condus modern in raliuri. El este eroul ultimei victorii Mini (cea de-a treia) in raliul de la Monte Carlo, intr-o perioada in care mica masina obtinea victorie dupa victorie in multe raliuri celebre precum RAC Rally (Raliul Marii Britanii) sau Raliul celor 1000 de Lacuri. Remarcabil este ca cea care a deschis seria de trofee importante pentru MINI a fost nimeni alta decat Pat Moss, sora celebrului pilot britanic Stirling Moss, in Raliul Lalelelor in 1962. Ea a fost urmata de alte nume celebre, precum Paddy Hopkirk sau Timo Makinen. MINI a fost de asemenea masina pe care multi piloti si-au inceput cariera, printre acestia se numara si multi castigatori de titluri in Formula 1, asa cum este Niki Lauda, Graham Hill, Jackie Stewart, John Surtees, Jochen Rindt sau James Hunt, precum si poate cel mai cunoscut copilot din lumea raliurilor, Jean Todt.

MINI Rauno Aaltonen Special Edition imprumuta schema coloristica a MINI-ului cu numarul 177, care obtinea victoria din 1967, la Monte Carlo: rosu cu acoperis alb. Noul model se remarca printr-o serie de elemente de design distinctive, asa cum este setul de linii albe pe lateralele caroseriei sau inscriptionarea Special Edition in zona semnalizatoarelor laterale. La interior se remarca volanul acoperit cu piele rosie in partea de jos si inscriptia pe panoul central de instrumente Center Speedo care poarta semnatura gravata a lui Rauno Aaltonen.

Costul suplimentar pentru MINI Rauno Aaltonen Special Edition este de 1.583 euro pentru versiunea Cooper (motor 1,6 litri, 122 CP) si 2.605 euro pentru versiunea Cooper S (motor 1,6 litri TwinScroll Turbo,  184 CP).

Distribuie acest articol!