Noul Mercedes GL - Clasa S a SUV-urilor
05.04.2012
        
Distribuie acest articol!   

Dupa revizuirea modelului GLK, Mercedes prezinta acum noua generatie a mastodontului GL. Noul SUV al constructorului german se numara printre cele mai importante noutati ale editiei din acest an a Salonului Auto de la New York.

Premiera mondiala se produce, asadar, in America de Nord, un detaliu deloc intamplator, avand in vedere ca este principala piata pentru acest model. Un SUV de lux, generos atat ca dotari, cat si ca dimensiuni, despre care Mercedes spune ca este o autentica “Clasa S a SUV-urilor”.

Pe platforma de la Clasa M, marele SUV ofera 7 locuri la bord, gratie ampatamentului marit. Pentru a avea o idee in privinta marimii, trebuie spus ca lungimea totala depaseste 5 metri!

Versiunea dezvaluita la New York nu este un facelift, cum poate unii s-ar astepta, ci o generatie complet noua – a doua din scurta istorie a acestui model. Calandrul, grupurile optice si parasocurile au fost complet reconcepute si, gratie noului design, au un efect benefic asupra aspectului dinamic al masinii.

Oferta de motorizari este formata dintr-un V6 GL350 BlueTec si doua V8 twin-turbo, pe GL450 si GL550, fiecare cu puteri marite, in comparatie cu generatia precedenta. GL350 BlueTEC dispune de 240 CP, GL450 are 362 CP, iar in top se situeaza GL550, cu injectie directa si twin-turbo, pentru o putere maxima de 429 CP.

Evident, colosul german este oferit cu pachete on- si off-road bine garnisite si cu sisteme de confort si securitate de ultima generatie.

Distribuie acest articol!