BMW M135i - sportiv la interior si exterior
15.05.2012
        
Distribuie acest articol!   

Potentialul de performanta al modelului BMW M135i este reflectat de dotarile personalizate de design exterior si interior, care sunt o parte integranta a echipamentelor de serie la acest automobil BMW M Performance. Detaliile caroseriei sunt specifice pentru un automobil conceput sa gestioneze cerintele aerodinamice asociate cu situatii de condus dinamic si de inalta performanta. La partea frontala se remarca prizele largi de aer necesare pentru a indeplini cerintele de racire ale motorului superperformant cu 6 cilindri dispusi in linie, ale componentelor auxiliare si ale franelor supradimensionate. Caracterul competitiv al masinii se poate observa si in flapsurile tridimensionale ale prizelor de aer exterioare, un detaliu inspirat din motorsport. Aceste prize de aer ocupa spatiul rezervat proiectoarelor de ceata de la celelalte versiuni ale variatei BMW Seria 1 in 3 usi. Acestea sunt separate prin bare orizontale de culoare Ferric Grey metalizat – un detaliu de design care distinge automobilele BMW M Performance.

Profilul lateral este accentuat de elementele metalice BMW Individual Shadow Line, capacele oglinzilor retrovizoare in culoare Ferric Grey, pragurile laterale conturate special si jantele M de 18 inch, din aliaj usor si cu design double-spoke. Bara spate, a carei parte inferioara este finisata in nuanta Dark Shadow metalizat, include si cele doua tevi de esapament.

Detaliile de interior includ tapiterie exclusiva in combinatie stofa Hexagon/Alcantara, volan M imbracat in piele cu butoane multifunctionale si cusaturi distinctive de culoare albastra, capitonajul BMW Individual pentru acoperis de culoare Anthracite, echipare interioara in Aluminium Hexagon cu linii distinctive de culoare Estoril Blue sau negru lucios, selector al vitezelor si frana de mana imbracate in piele, suport M pentru piciorul conducatorului, vitezometru si turometru cu cadrane rosii.

Propulsorul pe benzina, cu 6 cilindri dispusi in linie, cu M Performance TwinPower Turbo pentru BMW M135i este varful gamei de motorizari. Acest motor imbunatateste varietatea de propulsoare disponibile pentru noul model compact BMW Seria 1 cu 3 usi. In acelasi timp, este o componenta esentiala a portofoliului care pozitioneaza automobilele BMW M Performance in varful segmentului de performanta. BMW M135i este propulsat de un motor cu 6 cilindri dispusi in linie, cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo care este cunoscuta pentru performantele spontane si turatiile ridicate, precum si pentru un nivel remarcabil al eficientei in aceasta clasa de performante. Pachetul de tehnologii include un turbocompresor TwinScroll, injectie directa High Precision Injection cu injectoare dispuse central si cu mai multe orificii, gestiune variabila a supapelor VALVETRONIC si control variabil al axului cu came Double VANOS. Acest motor de 3,0 litri furnizeaza o putere maxima de 320 CP la 5.800 rot/min. Acest nivel impresionant este obtinut pe fondul unui cuplu maxim de 450 Nm, care este disponibil pe un interval al turatiilor cuprins intre 1.300 si 4.500 rot/min.

BMW M135i sprinteaza de la 0-100 km/ora in doar 5,1 secunde (transmisie automata: 4,9 secunde) si atinge o viteza maxima de 250 km/ora limitata electronic. Consumul mediu de combustibil in ciclul de testare EU este de 8,0 litri (transmisie automata: 7,5 litri) la 100 km, iar nivelul de emisii CO2 este de 188 grame (transmisie automata: 175 grame) per kilometru. Sistemul de propulsie este dezvoltat exclusiv pentru modelul compact BMW M Performance si dispune de sistem de racire personalizat, M Performance Control si reglaj al acusticii motorului, dar si transmisia manuala cu 6 trepte – dezvoltare noua – cu lubrifiere cu carter uscat. Optional este disponibila si o transmisie automata sport cu 8 trepte, cu clapete de schimbare a vitezelor integrate pe volan.

Tehnologia suspensiei, specifica modelului, permite ca BMW M135i sa exploateze performantele motorului foarte puternic, iar conducatorului sa experimenteze o dinamica remarcabil de sigura si de entuziasmanta. Gratie controlului individual al suspensiei si al sistemelor de amortizare, precum si reglajelor specifice ale puntii fata, automobilul BMW M Performance are posibilitatea sa rasplateasca conducatorul cu caracteristici de condus deosebit de sportive. In plus, sistemul Variable Sports Steering (directie sport variabila) ofera un raspuns mai rapid in viraje.

Modelul BMW M Performance este livrat cu sistem de franare M Sport cu etriere fixe, cu unitati cu patru pistoane la puntea fata si cu cate doua pistoane la puntea spate – totul in configuratia standard. Sistemul este echipat cu discuri de frana supradimensionate si etriere de culoare albastru metalizat pe care se afla emblema M. Sistemul de franare M Sport este disponibil si pentru celelalte modele ale noii game BMW Seria 1 cu 3 usi, in combinatie cu pachetul optional M Sport.

Jantele standard – model M, de 18 inch si din aliaj usor – de la BMW M 135i sunt completate cu pneuri diferentiate:  225/40 R18 pentru puntea fata si 245/35 R18 pentru puntea spate. Pneurile cu aderenta crescuta, concepute special pentru acest model, garanteaza o transmisie optima a cuplului de acceleratie si a celui de franare catre suprafata de rulare.

Distribuie acest articol!