Cel mai luxos Jaguar - XJ L Ultimate
07.05.2012
        
Distribuie acest articol!   

Jaguar si-a impus un nou standard de lux si rafinament, prin lansarea acestui model. Prezentarea oficiala a avut loc cu putin timp in urma, la Salonul Auto de la Beijing.

Vorbim despre veriunea de lux a sedanului XJ, un produs destinat in principal pietei din China, unde limuzinele de lux, cu ampatament marit, sunt la mare cautare. Mai mult, XJ L Ultimate este cel mai luxos model produs vreodata de Jaguar.

Ca si cum dotarile standard n-ar fi fost suficiente, masina dispune de o serie de echipamente suplimentare. Insonorizarea a fost optimizata, iar instalatia audio a fost imbunatatita (15 cai, 20 de difuzoare), fiecare pasager avand la dispozitie propria centrala multimedia independenta.

Pentru locurile spate, privilegiate in cazul unor astfel de automobile, pe spatarele scaunelor din fata au fost instalate tablete iPad, iar tetierele au integrate ecrane de la DVD-player. De altfel, spatiul din spate dispune de toate dotarile si conectica necesare unor birouri mobile, iar lista facilitatilor prezente la bord culmineaza cu un refrigerator pentru sampanie.

La exterior, diferentele fata de un XJ “clasic” sunt minore. Parasocurile au fost discret redesenate, iar jantele pe 20 inch cu design Maroa sunt vopsite in doua tonuri. La comanda sunt disponibile doua noi culori, alb Polaris si negru Celestial. Motorizarea este compusa din propulsoare V6 benzina si diesel, varful fiind un V8 supraalimentat, de 510 CP si 625 Nm.

Distribuie acest articol!