Noul BMW Seria 3 Touring
13.05.2012
        
Distribuie acest articol!   

Noua editie a modelului BMW Seria 3 Touring isi pune amprenta asupra segmentului breakurilor sportive premium prin caracteristici emblematice BMW – dinamica si eficienta. Interiorul spatios al noului automobil este conceput pentru a se adapta la toate provocarile pe care le ridica stilul de viata activ si modern al clientilor. In acest rol, noul BMW Seria 3 Touring convinge atat prin modul sportiv, elegant si dinamic cu care parcurge distantele, cat si prin faptul ca este un automobil confortabil si spatios pentru preocupari sportive si de timp liber.

BMW Seria 3 Touring este asteptat sa debuteze in Romania in luna septembrie. Pretul de pornire va fi de 25.450 euro fara TVA pentru versiunea BMW 316i.

Cu un plus de 97 mm la lungimea totala a automobilului si de 50 mm la ampatament, noul BMW Seria 3 Touring ofera mai mult spatiu pentru pasageri si pentru bagaje. In plus, acest spatiu poate fi adaptat pentru o varietate de utilizari, ceea ce permite noului model sa faca fata cu brio unei game vaste de activitati. Marirea capacitatii cu 35 de litri (la un total de 495 de litri) inseamna ca portbagajul poate oferi cel mai mare spatiu din segment. Concepute pentru a indeplini nevoile cotidiene, echipamentele standard evidentiaza abilitatea noului BMW Seria 3 Touring de a se adapta oricarei situatii: bancheta rabatabila in raport 40:20:40, hayon automat cu deschidere separata a lunetei, retea de partajare a portbagajului si husa a portbagajului care se poate indeparta si stoca intr-un compartiment din podea.

Optiunile personalizate precum sistemul adaptiv de fixare cu elemente plug-in variabile pentru podeaua portbagajului, functia de deschidere hands-free a hayonului – parte a optiunii Acces confort – si carligul de tractiune pivotant electric imbunatatesc si mai mult confortul pe distante lungi si usureaza transportul diferitelor echipamente.

Alaturi de plusul de utilitate si versatilitate, noul BMW Seria 3 Touring beneficiaza si de un confort imbunatatit al calatoriei, de disponibilitatea noilor linii de design Sport Line, Luxury Line si Modern Line, precum si de concepte de materiale si culori familiare de la recent lansatul BMW Seria 3 Sedan. Disponibil de la lansare va fi si pachetul optional M Sport.

Agilitatea si performantele dinamice se afla printre alte calitati prin care se remarca noul BMW Seria 3 Touring. Clientii pot alege inca de la lansare unul din cele trei motoare rafinate, economice si puternice, toate echipate cu tehnologia BMW TwinPower Turbo. Alaturi de noul motor pe benzina, cu patru cilindri, ce dezvolta 245 CP si de versiunea revizuita a propulsorului diesel de 2,0 litri care ofera 184 CP, gama include si un motor diesel optimizat, cu 6 cilindri dispusi in linie, care produce 258 CP si combina dinamica sportiva cu un nivel redus semnificativ al consumului de combustibil si al emisiilor. Toate motoarele indeplinesc prevederile standardului de emisii EU5, in timp ce motorizarea diesel a modelului 320d poate fi optimizata suplimentar pentru a respecta specificatia EU6. In acelasi timp, optiunea Driving Experience Control cu mod ECO PRO deschide oportunitatea unor economii suplimentare de combustibil pentru toate variantele de motoare.


Pana la data lansari, gama de monitorizari va fi extinsa cu o serie de propulsoare benzina si diesel imprumutate din portofoliul BMW Seria 3 Sedan.

O transmisie manuala cu 6 trepte transfera puterea catre puntea spate la motorizarile cu 4 cilindri. De asemenea, BMW ofera optional si o inovatoare transmisie automata cu 8 trepte, disponibila standard la motorul diesel cu 6 cilindri dispusi in linie. O alta optiune este cutia de viteze automata cu 8 rapoarte cu clapete de schimbare a vitezelor dispuse pe volan. Ambele variante de transmisie sunt completate de functia Auto Start-Stop de reducere a consumului.

Tehnologia avansata a sasiului, care dispune de numeroase componente din aliaj usor si de un nou reglaj, Electric Power Steering (servodirectia asistata electrica) deosebit de precisa si lipsita de influentele directiei, masa totala mai mica cu pana la 40 kg si distributia echilibrata a maselor intre punti stau la baza conceptului dinamic al automobilului. Sistemele electronice de control imbunatatesc potentialul dinamic al noului BMW Seria 3 Touring si contribuie la asigurarea combinatiei perfecte dintre calitatile sportive si confortul calatoriei. Optional, noul Touring poate fi comandat cu suspensie M Sport sau cu versiunea Adaptive M Sport.

In plus fata de spiritul practic de invidiat si de dinamica sportiva, consumul remarcabil de redus al noului BMW Seria 3 Touring contribuie la maximizarea placerii condusului. Importanta este strategia de dezvoltare BMW EfficientDynamics, a carei influenta se poate observa aproape pretutindeni la noul model. Pe langa motoarele pe benzina si diesel foarte eficiente, conceptul inteligent de constructie usoara, aerodinamica optimizata si alte masuri precum functia Auto Start-Stop, Brake Energy Regeneration (generarea energiei la franare), indicatorul treptei de viteze recomandate si controlul inteligent al componentelor auxiliare permit ca puternicul BMW Seria 3 Touring sa poata atinge un nivel impresionant de scazut al consumului de combustibil si al emisiilor. Potentialul unei reduceri suplimentare a consumului este asigurat si de functia Driving Experience Control cu mod ECO PRO.

Numeroase sisteme de asistare a conducatorului si solutii de mobilitate, oferite standard sau ca optiune in cadrul programului BMW ConnectedDrive, permit noului BMW Seria 3 Touring sa stabileasca standardele in acest segment in ceea ce priveste siguranta, confortul si infotainmentul. Un punct de atractie al gamei este cea mai recenta generatie de Head-Up Display full color, care proiecteaza principalele informatii pe parbriz la inalta rezolutie. Alaturi de varietatea de sisteme de asistare pentru sporirea confortului si sigurantei se regaseste si tehnologia foarte eficienta a interfetei, care permite utilizarea ampla a telefoanelor mobile externe.

La fel ca toate modelele marcii, BMW Seria 3 Touring ofera cel mai complex pachet de aplicatii cu conectare la internet disponibile in Romania. Optiunea Apps si aplicatia gratuita BMW Connected furnizeaza calea de acces spre servicii precum retele sociale, web radio si functia de calendar iPhone. In premiera in Europa este disponibila si o aplicatie 3rd party, sistemul webradio Aupeo, ceea ce deschide drumul pentru o serie noua de aplicatii in automobil. Cu portalul BMW Live utilizatorii au acces la o serie de functii precum Google Street View sau Google Local Search.

Distribuie acest articol!